slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό Δελτίο | 13-12-2017

Κομοτηνή, 13 Δεκεμβρίου 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (12-12-2017) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας σαράντα τρεις (43) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Παλαιστίνης, Αφγανιστάν και Ιράκ.

Ειδικότερα, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 41χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα σαράντα τρεις (43) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων οι δεκατέσσερις (14) ανήλικοι.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων.

Κομοτηνή, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν 95 λίτρα βενζίνης

Συνελήφθη χθες (11-12-2017) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 65χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένα, στην καρότσα του οχήματος έξι (6) πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 95 λίτρα βενζίνης, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα βενζίνης.   

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης.

Κομοτηνή, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 37χρονου ημεδαπού.  

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ενός 35χρονου και μίας 33χρονης, για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 37χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 35χρονος, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 35χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 37χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 15-12-2016, σε τραπεζικό λογαριασμό της 33χρονης, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ για την αγορά του παραπάνω κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Κομοτηνή, 12 Δεκεμβρίου 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (11-12-2017) το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, τρεις (3) υπήκοοι Ερυθραίας, ένας (1) υπήκοος Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.

Σε βάρος του 44χρονου διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (ύψος κόμβου Μέστης), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 44χρονος οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο μετά τον δυτικό κόμβο Κομοτηνής, ο δράστης στην προσπάθειά του να διαφύγει, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 44χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο παραπάνω αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι λόγω της ταχύτητας με την οποία κινούνταν το παραπάνω όχημα, τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε και την ακινητοποίηση που ακολούθησε από τον 44χρονο, προκειμένου να διαφύγει, καθώς και από την απουσία οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών και επαρκούς εξαερισμού σε αυτό, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Επιπλέον, η σχετική δικογραφία σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον όπως διαπιστώθηκε οι πινακίδες κυκλοφορίας του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου είναι πλαστές.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα