Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό δελτίο της 13 Μαρτίου 2015

astynomia1

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μια υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, που διαπράχθηκε, την 13-10-2014, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 29χρονος εντόπισε αγγελία σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου από τον 31χρονο και αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, συμφώνησε την αγορά του κινητού, έναντι του χρηματικού ποσού των 140 ευρώ.

Ακολούθως, απέστειλε τα χρήματα, ενώ κατά την παραλαβή του δέματος διαπίστωσε ότι ο δράστης τον είχε εξαπατήσει, καθόσον δεν του απέστειλε την προσυμφωνημένη συσκευή.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

Σύλληψη 2 ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθησαν στις 10-3-2015 το μεσημέρι, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 23χρονος και μια 25χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα:

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 58,9 γραμμαρίων, μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 25χρονη, διότι κατείχε στην οικία της μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και μία (1) συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα αμφεταμίνης.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

Αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τεσσάρων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-3-2015, η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τεσσάρων (4) μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων. Ειδικότερα, στις 11-3-2015 το βράδυ, το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε νησίδα του ποταμού, στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού. Άμεσα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια τους τέσσερις  μετανάστες, υπηκόους Γεωργίας, εκ των οποίων ο ένας ήταν ανήλικος.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος δράστης – διακινητής, με τη χρήση βάρκας, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί. Την προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Σχετικά Άρθρα