Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό δελτίο (συλήψεις και ρυθμίσεις στην Εγνατία)

lathrometanastes

Απετράπη η είσοδος στη χώρα σε 30 περίπου μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη στις 28-7-2014 το απόγευμα, σε παρέβρια περιοχή του Πόρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου, 46χρονος ημεδαπός, για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Αμυντικής Περιοχής) και απόπειρα διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε τριάντα περίπου μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι τον εντόπισαν να επιβαίνει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με ολλανδικές πινακίδες, το οποίο ήταν σταθμευμένο εντός απαγορευμένης περιοχής, στην παρέβρια περιοχή του Πόρου.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέβη στο σημείο, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στη χώρα σε τριάντα περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε τρεις πλαστικές βάρκες και να επιχειρούν να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο, για να αποβιβαστούν στην ελληνική όχθη, πλην όμως στη θέα των αστυνομικών επέστρεψαν στην τούρκικη όχθη.

Με τη σύλληψη του 46χρονου, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε τριάντα περίπου μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

 

 

Έκαναν αγορές στην καβάλα με πλαστά 50ευρά

 

Συνελήφθησαν στις 28-7-2014 το μεσημέρι, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Ειδικότερα, οι δύο δράστες, χθες το μεσημέρι, μετέβησαν σε κατάστημα στην Κεραμωτή Καβάλας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή, χρησιμοποιώντας ένα παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Μετά από σχετική καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί εξέδωσαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους δύο δράστες και να τους συλλάβουν. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα 25 – 28 Ιουλίου 2014, πραγματοποίησαν άλλες έντεκα συναλλαγές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στη Θάσο, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 805 ευρώ. Κατασχέθηκε επίσης ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, που χρησιμοποίησαν οι δράστες σε μια από τις συναλλαγές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.

 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης

 

Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης της Εγνατίας Οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Ζαρκαδιάς έως τον Ανισόπεδο κόμβο Ιάσμου, που θα διαρκέσουν έως την 30 Απρίλιου του 2015, παρακαλούνται όλοι οι χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις κατά τόπους κάθε φορά ρυθμιστικές πινακίδες.

Σχετικά Άρθρα