slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Αστειότητες από την ΕΡΤ: Δεν κάλυψε την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Όλοι περίμεναν από την ΕΡΤ να έχει εικόνα από τον Λευκό Οίκο και να μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν κατά την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό δεν ήταν εφικτό αφού σύμφωνα με την ίδια την ΕΡΤ δεν επετράπη από τον Λευκό Οίκο να δείξει ζωντανά εικόνα από την άφιξη και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Τραμπ.

Η τηλεοπτική μετάδοση έγινε ραδιοφωνική με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ, Γιάννη Τρουπή να προσπαθεί να σώσει την παρτίδα περιγράφοντας όλα όσα έβλεπε. Η ελλιπής κάλυψη μιας τόσο σημαντικής επίσκεψης από την δημόσια τηλεόραση είναι ανεπίτρεπτη. Και μάλιστα η απάντηση η οποία δόθηκε στον αέρα της ΕΡΤ για το γεγονός ότι δεν είχε εικόνα από τον Λευκό Οίκο μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί εν έτει 2020.

Η θέση ότι συνειδητά η ΕΡΤ δεν μετέδωσε εικόνα και ήχο από κινητά τηλέφωνα ανήκει σε άλλες δεκαετίες. Δεν είναι ντροπή για ένα κανάλι όπως η ΕΡΤ να δείξει εικόνα μέσω skype ή μέσω social media. Είναι το σήμερα. Γιατί η ΕΡΤ έχει «καταδεχτεί» πολλές φορές να παίξει βίντεο και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε site και έχουν τραβηχτεί μέσω κινητών τηλεφώνων.

Πολλά δημόσια ΜΜΕ στο εξωτερικό κάνουν ζωντανές συνδέσεις μέσω tablet και κινητών τηλεφώνων και δεν ντρέπονται καθόλου γι’ αυτό γιατί πολύ απλά συμβαδίζουν με την εποχή τους και την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και κάποια μυαλά στο ραδιομέγαρο που τόσο αγαπάμε πρέπει να ξεσκουριάσουν.

Σχετικά Άρθρα