Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αργία αντιμετωπίζει σύμβουλος που ψήφισε για ανάθεση σε αδερφό του. Νέες περιπέτειες σε περιφερειακό Δήμο !

apofasi-ds-660x328

Μια ακόμη περιπέτεια –από τις πολλές- φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η παράταξη της δημοτικής αρχής σε περιφερειακό Δήμο της Ξάνθης. Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας καυσίμων σε δύο επιχειρήσεις υγρών καυσίμων.

Εκτός από τις πολιτικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι δίδεται με απευθείας ανάθεση η προμήθεια καυσίμων για τα σχολεία τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθέσιμο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τα σχολεία θα χρειαστούν καύσιμα σε 6 μήνες από τώρα, που εγείρουν σοβαρό ηθικό ζήτημα υπάρχει κάτι άλλο επίσης επιλήψιμο ηθικά αλλά επίσης διοικητικά αλλά και ποινικά.

Άκυρη απόφαση, παράβαση καθήκοντος, αργία για το Σύμβουλο…

Πρόκειται για την παρουσία και την ψήφο από πλευράς δημοτικού συμβούλου – όπως αναφέρεται με σαφήνεια στο πρακτικό που έχει ήδη αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ- υπέρ της ανάθεσης συγκεκριμένης προμήθειας σε αδερφό του. Σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων η απόφαση είναι άκυρη ενώ ο δημοτικός σύμβουλος που συμμετείχε στη συνεδρίαση και ψήφισε, αντιμετωπίζει σοβαρές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος αλλά και την ποινή της αργίας, όπως ξεκάθαρα αναφέρει στο άρθρο 99 ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Μάλιστα προκαλεί εντύπωση ότι ενώ το περιστατικό έγινε γνωστό στην εκπομπή social του Καναλιού 6 το βράδυ της Παρασκευής, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου απέστειλε εσπευσμένα πρόσκληση μέσα στο Σαββατοκύριακο, για τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης την Τρίτη με θέμα την ανάκληση της απόφασης !

Αναλυτικά ο κώδικας Δήμων αναφέρει:

1. Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον.

   2. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143

Σχετικά Άρθρα