Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Από τους πρώτους στο… αντάρτικο και ο Ξανθιώτης βουλευτής Αλέκος Κοντός

kontos gala

Το γάλα «κλονίζει» την Κυβέρνηση

Σε αιτία πολέμου έχουν εξελιχθεί οι ρυθμίσεις για το γάλα που αφορούν την διάρκεια ζωής του, με αποτέλεσμα να απειλείται ακόμη και η εύθραυστη κυβερνητική συνοχή. Οι βουλευτές που αντιδρούν στις επίμαχες διατάξεις αυξάνονται και με… μπροστάρη τον Αλέκο Κοντό, απειλούν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις επίμαχες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη στη Βουλή για να ψηφισθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς η Τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1 η Απριλίου, για να εγκριθεί η δόση.

«Είναι κρίμα όταν η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες. Εμείς προχωράμε κανονικά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές που αντιτίθενται στην συμφωνία με την Τρόικα. Και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με δηλώσεις του ανέφερε πως «δεν θα παίξουμε τη σωτηρία της χώρας για το θέμα».

Αυξάνονται οι… αντάρτες!

Μετά από ορισμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ των οποίων και ο Αλέκος Κοντός) που άνοιξαν τον χορό των αντιδράσεων, σειρά πήραν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η κοινοβουλευτική του ομάδα που αποφάσισε αρνητικά για το εν λόγο νομοσχέδιο. Οι περισσότεροι αντάρτες δηλώνουν: «αναμένουμε τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για το γάλα, το οποίο αρχικώς επρόκειτο να ανακοινωθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να τοποθετηθούμε με τη δέουσα υπευθυνότητα».

ΥΠΑΝ: έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ε.Ε.

Την ίδια ώρα και ενώ η μάχη μαίνεται για το φρέσκο γάλα, το Υπουργείο Ανάπτυξης δίνει αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την πορεία της τιμής του γάλακτος σημειώνοντας ότι από το 2009 μέχρι σήμερα και παρά την κρίση αυξήθηκε κατά 8,5% και τα οφέλη που θα προκύψουν από το νέο πλαίσιο που συμφωνήθηκε με τους δανειστές.

«Το γάλα είναι είδος πρώτης ανάγκης, και ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό να έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα σε όλη την Ευρώπη» σημειώνει το υπουργείο.

Η προωθούμενη λύση

Παράλληλα, το υπουργείο υπογραμμίζει τρία οφέλη από τη συμφωνία με την Τρόικα:

• Η προωθούμενη λύση θα δώσει περισσότερες επιλογές στον καταναλωτή, ομαλοποιώντας την αγορά και οδηγώντας σε αποκλιμάκωση των τιμών.

• Με την καθιέρωση του γάλακτος ημέρας -παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας ως προς αυτό- στηρίζεται ουσιαστικά η ελληνική αγελαδοτροφία και οι τοπικές γαλακτοβιομηχανίες, καθώς αποκτούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την τοπική αγορά.

• Με την καθιέρωση του ελληνικού σήματος από την πλευρά της κυβέρνησης μπαίνει μια σφραγίδα εμπιστοσύνης ως προς το ελληνικό γάλα και την προέλευσή του και προωθείται με αποτελεσματικότερο τρόπο η κατανάλωσή του από τους καταναλωτές που επιλέγουν ελληνικά προϊόντα.

Σχετικά Άρθρα