Κοινωνία Τελευταία Νέα

«Από τον Κώστα Βάρναλη της Θράκης στις ηρωίδες του αρχαίου δράματος»

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων, του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα πλαίσια των τμημάτων Αρχαίων Ελληνικών και Ιστορίας-Πολιτισμού Θράκης, το Ανοικτό Καταληκτήριο Μάθημα με τίτλο: «Από τον Κώστα Βάρναλη της Θράκης στις ηρωίδες του αρχαίου δράματος».

Σπουδαστές και σπουδάστριες των τμημάτων θα παρουσιάσουν εισηγήσεις για αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και κωμωδίες με ηρωίδες γυναίκες, θα ακουστεί αρχαιοελληνική μουσική και τραγούδια. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Θρακιώτη Κώστα Βάρναλη (1884 – 1974) που φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννησή του και 40 χρόνια από το θάνατό του.

Εισηγητές- Σπουδαστές / Σπουδάστριες των τμημάτων :

1. Ζωή και έργο Κώστα Βάρναλη, Σ. Παπαγεωργίου, 2.Ικέτιδες του Αισχύλου, Δ. Αγιαννίτου, 3. Αντιγόνη Σοφοκλή, Γ. Μπατζακίδης 4. Ηλέκτρα Σοφοκλή, Χρ. Μιχαλόπουλος, 5. Ανδρομάχη Ευριπίδη , Ά. Γκοδλιεύσκυ, 6. Τρωάδες Ευριπίδη, Αν. Τοπαλίδης, 7. Μήδεια Ευριπίδη, Αργ. Πισκιουλοπούλου, 8. Βάκχαι Ευριπίδη, Αν. Δασκαλόπουλος, 9. Άλκηστις Ευριπίδη, Χρ. Σεραφειμίδης, 10. Λυσιστράτη Αριστοφάνη, Κ.Μπερετζίκης, 11. Εκκλησιάζουσαι Αριστοφάνη, Ανδ. Ματζάκος, 12. Δύσκολος Μενάνδρου, Ν. Σεργκενλίδης. Επίσης ο σπουδαστής Αν. Δασκαλόπουλος ετοίμασε ένα cd με κομμάτια αρχαιοελληνικής μουσικής.

Διδάσκων- Υπεύθυνος Τμημάτων:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, Φιλόλογος- Συγγραφέας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων, του πολιτιστικού πολυχώρου, της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά Άρθρα