Γενική

Από την ισχυρή Ελλάδα του 2000 στην Ψωρογιώργαινα του 2011

Ποδαρικό του νέου χρόνου, με διλήμματα περικοπές και μετατάξεις

Το ποδαρικό του ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ πραγματοποιήθηκε με διλήμματα -μαύρες τρύπες και υπέρογκα δημοσιονομικά ελλείμματα, όπως βεβαιώνει η πρωθυπουργική ρήση «είμεθα περιορισμένης κυριαρχίας». Όταν η κυπριακή κυβέρνηση υπό αντίξοες συνθήκες, προσπαθεί με κάθε διπλωματικό μέσον να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία τίποτα δεν πράττει στα τομέα αυτό. Όταν από την εξ’ ανατολών γείτονα χώρα, υποστηρίζεται ότι: Αν η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα έχουμε πρόβλημα με τις αποστάσεις των παράκτιων μιλίων, διότι το Αιγαίο θα αποτελεί ευρωπαϊκή θάλασσα και θα την συνδιαχειριζόμαστε από κοινού με την Ελλάδα. Αυτά ισχυρίζεται ο εφέντημ Εγκεμέν Μπαγκίς, Υπουργός επικρατείας της Τουρκίας. Η Κύπρος με την συμφωνία της με το Ισραήλ, φρόντισε να εμπλακεί οτο παιχνίδι των πετρελαίων, έχοντας την υποστήριξη του Ισραήλ, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία υπό το βάρος των οικονομικών της δεδομένων, απόφυγε την ενεργό εμπλοκή της στο θέμα των πετρελαϊκών πηγών, που κατά κοινή ομολογία υπάρχουν στο Αιγαίο.
Η κολιγοποίηση των εργαζομένων και το υπέρογκο, για τις δυνάμεις μας δημοσιονομικό έλλειμμα, συν τα χρέη της αυτοδιοίκησης, τα οποία σήμερα κυμαίνονται περί τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, αναιρούν ίσως την ολοκληρωμένη εφαρμογή του αυτό-διοικητικού συστήματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αυτό το κόσμημα του υπουργείου εσωτερικών. Τα προαναφερόμενα υπαρκτά δεδομένα, μας σπρώχνουν ολοταχώς στις αγκάλες ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, με τους γνωστούς σε όλους ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ και δυσοίωνες προβλέψεις, για παγκόσμια ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Το 2% των παγκοσμίως πλουσίων πολιτών, νέμεται το 50% του παγκόσμιου πλούτου και μοναδικό σκοπό έχει, την ανεξέλεγκτη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς, με έναν και μόνο στόχο: ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ. Με την ανεξέλεγκτη λειτουργία τους, οι αγορές συγκεντρώνουν μια πρωτοφανή εξουσία σε παγκόσμιο επίπεδο, και σε όλα τα κυβερνητικά οχήματα, ΔΕΞΙΑ ή ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. Οι κανόνες των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών αναπτύσσονται, σε τοκογλυφικό ντόμινο εφαρμοζόμενο σε όλες ανά τον κόσμο κυβερνήσεις. Είτε αυτές είναι χριστιανό δημοκρατικές -είτε είναι σοσιαλιστικές -είτε είναι κομμουνιστικές. Πρόσφατα, το Κ.Κ της Κίνας, ανέθεσε στον Αμερικανό οικονομολόγο και πρύτανη φιλελευθερισμού, Μίλτον Φρίντμαν, τον συγχρονισμό της κινέζικης οικονομίας. Από την πρώτη του έτους 2011 εισέρχεται η Εσθονία στην ευρωζώνη ως 17 ο μέλος. Το σύνολο των πολιτών της ευρωζώνης ανέρχεται οσονούπω σε 330 εκατομμύρια, Με τις γνώστες πολιτικές και οικονομικές αγκυλώσεις, που συμβαίνουν σε όλα τα μέλη της Ε.Ε. Αιτία, η μη ενιαία πολιτική –οικονομική κοινωνική και συνταγματική διακυβέρνηση των κρατών μελών. Εμείς, σήμερα είμεθα ένα βήμα από τον γκρεμό, διότι, πολλά χρόνια ακολουθήσαμε και υποθάλψαμε πολιτικές : ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ και ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ. Ο εφιάλτης της ανθρωπότητας, για την πρώτη τουλάχιστον δεκαετία του 21 ου αιώνα, έχει προσδιοριστεί και ονομάζεται ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.

Σχετικά Άρθρα