Κοινωνία Τελευταία Νέα

Από συσκέψεις (για τους αδελφούς μας Παλινοστούντες) καλά πάει και ο Σύριζα από λύσεις προβλημάτων όμως…

Όπως μας ενημερώνει το τοπικό γραφείο του Σύριζα Ξάνθης πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στις 10:00 π.μ., σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για ζητήματα που αφορούν τους παλιννοστούντες ομογενείς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Γιαννακίδης, ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παναγιωτίδης, ο Γ.Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Βασίλης Παπαδόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τα αιτήματα των παλιννοστούντων μετέφεραν η Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Παλιννοστούντων και Μη «Αργώ», Ελένη Τατεβοσιάν και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων Παλιννοστούντων Ξάνθης, Ζαχαρίας Παπαδόπουλος.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν τα χρονίως δυσεπίλυτα ζητήματα, από την επί της ουσίας μη ολοκλήρωση των προγραμμάτων, που αναπτύχθηκαν από το Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Ομογενών Ελλήνων (ΕΙΥΑΠΟΕ) και αφορούσαν τη στεγαστική αποκατάσταση των Παλιννοστούντων Ομογενών, όπως επίσης και το θέμα ανάκλησης της ιθαγένειας.

Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί η έκδοση του ΦΕΚ με την οποία τακτοποιήθηκε η επιδότηση ενοικίων του 2015 για την πληρωμήτων μισθοδοτικών συμβάσεων 300 δικαιούχων, ενώ σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αποφασίστηκε η συνέχιση της επιδότησης ενοικίου για το 2016 και μέχρις ότου δοθεί οριστική λύση για την στεγαστική αποκατάσταση των παλιννοστούντων ομογενών.

(Τράβα με να σε τραβώ να ανεβούμε στο βουνό και οριστικές λύσεις δεν έχουν να δώσουν ούτε οι υπουργοί του Σύριζα… αυτό καταλαβαίνω εγώ…).

Σχετικά Άρθρα