Γενική

Από σήμερα Παρασκευή ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Περιαστικό Άλσος της Ξάνθη

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου της ΠΕ Ξάνθης και πάντα στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας από τις 12 Ιουλίου υπό προυποθέσεις και από τις 20 Ιουλίου, μόνιμα, εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας πλην προσκυνητών και μονίμων κατοίκων των περιοχών, αφού πρώτα γίνει έλεγχος των οχημάτων τους. Πρόκειται για τα εξής σημεία;
α) Το περιαστικό δάσος που περικλείεται από τους δρόμους Κιμμερίων- Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς προς 4,5χιλ. Ξάνθης- Σταυρούπολης και αντίστροφα όπως επίσης και του δρόμου που οδηγεί στην Εκκλησιαστική Σχολή (θέση Προφήτη Ηλία).
β) Το περιαστικό Δάσος του οικισμού Τοξοτών- Γαλάνης του Δήμου Τοπείρου.
Η απαγόρευση ισχύει για τις ημέρες και ώρες που αυτές θα ανακοινώνονται στο διάστημα από 12/7 έως 10/9/2012 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για την έναρξη και εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα υψηλός (3, 4 κ 5, ισχυροί άνεμοι, μεγάλες θερμοκρασίες και παρατεταμένη ξηρασία). Ειδικά για την περίοδο από 20 Ιουλίου μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου 2012 η απαγόρευση ισχύει χωρίς προϋποθέσεις. Τόσο οι εθελοντικές οργανώσεις που επιτηρούν τα σημεία, όσο και η Αστυνομία της Ξάνθης θα περιφρουρήσουν τα δύο περισταικά δάση, ιδίως αυτό της Ξάνθης που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. (Στην προσπάθεια αυτή της προστασίας του περιαστικού άλσους συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά η Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης ΤΗΛΕΘΡΑ με το σύνολο των μελών της!!!).

Σχετικά Άρθρα