Κόμματα Τελευταία Νέα

Αποκρατικοποίηση με τους ίδιους όρους λέει το Ποτάμι

Μίλησα σήμερα με τον πολιτευτή του Ποταμιού Ξάνθης κ. Γιάννη Ιατράκη και μου έλεγε σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις του Σύριζα… ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια των ιδεοληψιών της και των ανεφάρμοστων προεκλογικών υποσχέσεών της, μιας και ύστερα από επτά μήνες προχώρησε στην πρώτη της αποκρατικοποίηση.

Σύμφωνα με ο Ποτάμι «Το έκανε μάλιστα παραμονές Δεκαπενταύγουστου και μια μέρα πριν από την ψήφιση στη Βουλή του 3 ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα. Το τίμημα της παραχώρησης δεν άλλαξε, όπως και κανένας όρος του διαγωνισμού.

Το Ποτάμι υποστήριξε σθεναρά την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, δεδομένης της ανάγκης άμεσων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό τους ώστε να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός.

Παράλληλα το Ποτάμι είχε μιλήσει για βελτιώσεις σε επιμέρους όρους της συμφωνίας, τονίζοντας κυρίως την αναγκαιότητα για:

– αύξηση σε επενδύσεις σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια- κι όχι μόνο στα «φιλέτα».

– την διασφάλιση του καταναλωτή και την συγκράτηση των τιμών.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων έγινε έστω και καθυστερημένα, δίχως όμως να γίνει καμία προσπάθεια βελτίωσης των όρων. Από τη “σκληρή διαπραγμάτευση” φθάσαμε στο “καμία διαπραγμάτευση”».

Σχετικά Άρθρα