Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αποκλειστική συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη στον Σταύρο Καρυπίδη για την «Συμφωνία Αλήθειας» του Κυριάκου

Για την «Συμφωνία Αλήθειας» ρωτήθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης από τον εκδότη της XanthiNews.gr και μας εξηγεί την συμφωνία αυτή που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Έλληνες πολίτες. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην «XN» με την ευκαιρία της εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα της Κυριακής στον Δήμο Αβδήρων στις 17.30 στην αίθουσα του «Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών» στην Γενισέα, εκδήλωση στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο κ. Αυγενάκης.

 

Εξηγήστε μας τι είναι η «Συμφωνία Αλήθειας» που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και βλέπουμε να γίνεται πράξη από τα στελέχη του κόμματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

 

Η ΝΔ και ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη «Συμφωνία Αλήθειας» με όλους τους Έλληνες πολίτες, για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η Συμφωνία Αλήθειας δεν είναι υποσχέσεις, αλλά ειλικρινείς και σαφείς προτάσεις, που περιλαμβάνουν μετρημένους και επιτεύξιμους στόχους. Είναι ένας οδικός χάρτης για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που παράγει, για να κερδίσουμε τον έλεγχο της ζωής μας, για να φέρουμε ξανά την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην Πατρίδα μας. Συνοπτικά αυτό θα γίνει μέσα από λιγότερους φόρους – λιγότερες δαπάνες, τολμηρές μεταρρυθμίσεις για την άρση των εμποδίων της ανάπτυξης, ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση της ρευστότητας και διευκόλυνση της λειτουργίας της αγοράς.

Αυτή είναι η δική μας ρεαλιστική και υλοποιήσιμη πρόταση προς στους πολίτες αυτής της χώρας, η «Συμφωνία Αλήθειας με όλους τους Έλληνες» για να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση και να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης.

 

Ποια είναι τα δυο τρία κυριότερα λάθη που κάνει ο Τσίπρας αλλά και ποια θα είναι η στροφή (προς τα πού;) την οποία θα κάνει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να ορθοποδήσει η Ελληνική οικονομία

 

Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί καταστροφική πολιτική για τη χώρα μας σε όλους τους τομείς. Είναι αμετάκλητα αποκομμένος από την κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική του επιβίωση, ανεξαρτήτου κόστους για τη χώρα μας. Για παράδειγμα, ο πρόσφατος ανασχηματισμός «ανακύκλωσης» που μόνο σκοπό είχε το «βόλεμα» κολλητών και τον εφησυχασμό του  κ. Καμμένου.

Σας θυμίζω μόνον πως μετά από πολύ κόπο, το 2014, ο προϋπολογισμός ήταν για πρώτη φορά πλεονασματικός. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε και δημιούργησε πάλι ελλείμματα.  Οι υποσχέσεις της ΔΕΘ ύψους 12 δις ευρώ έγιναν μέτρα 9 δις!

Στη ΝΔ συνδιαμορφώνουμε ένα συλλογικό εθνικό όραμα για την έξοδο από την κρίση και για τη μετά το μνημόνιο Ελλάδα κάνοντας δυο κρίσιμες παραδοχές: α) μόνο η κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παραγάγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές, και β) μόνο ένα ισχυρό αλλά και αποτελεσματικό κράτος, απαλλαγμένο από τα βαρίδια της πελατειακής λογικής, μπορεί να διευκολύνει την όσον το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή αυτού του πλούτου.

 

Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να γίνουν χωρίς εκλογές και η Ν.Δ. να παραμερίζει, έστω μια φορά, τις διαφορές της με την Αριστερά και να πάμε σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Ή πιστεύεται ότι αυτό θα είναι καταστροφικό για την χώρα;

 

Οι εκλογές είναι απαραίτητες. Τις έχει ανάγκη η χώρα μας. Κάθε μέρα παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία βυθίζει τη χώρα μας και πιο βαθιά στο τέλμα και την κρίση. Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο.

Βεβαίως, η ΝΔ είναι μια μεγάλη, ευρεία πολυσυλλεκτική παράταξη και όχι ένα μονοθεματικό κόμμα κι, επομένως, είμαστε υπέρ των συνεργασιών προς όφελος της κοινωνίας.  Η χώρα έχει, πράγματι, ανάγκη από ένα ελάχιστο συνεννόησης μεταξύ των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει επιδιώξει πολλάκις. Όπως αντιλαμβάνεστε όμως, η εθνική συνεννόηση δεν μπορεί να επιτευχθεί με την αγνή πρόθεση μόνο της μίας εκ των πλευρών που την επιδιώκουν. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλει συναίνεση για να εδραιώσει την εξουσία του και συνενοχή στην ωμή εξουσία του.

Στόχος μας, βεβαίως, είναι μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα συνεργαστεί με όλες τις φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις για να οδηγήσει ξανά τη χώρα εκεί που της ανήκει: στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία.

 

Εξηγήστε μας το σχέδιο της Ν.Δ. αλλά και το χρονοδιάγραμμα μέσα από το οποίο θα μπορέσει ο πρωτογενής τομέας η παραγωγή των αγροτών των κτηνοτρόφων να μας βγάλει από την κρίση

 

Το σχέδιο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και στην ανάδειξή του σε θεμέλιο ανάπτυξης της γεωργικής και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Το σχέδιό μας προβλέπει ανταγωνιστικές καλλιέργειες και προϊόντα με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και τις εξαγωγές. Λέμε, όχι στη λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας, και στηρίζουμε τη δικαιότερη φορολόγηση μέσω της επαναφοράς του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές από το 24% στο 13% και μιας σειράς άλλων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Το οδοιπορικό της «Συμφωνίας Αλήθειας» της ΝΔ σε όλη την επικράτεια, και αυτό το τριήμερο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μαρτυρούν τη σημασία που δίνει η ΝΔ στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία που παράγεται στην περιοχή.

aygenakhs

Για τους μικρομεσαίους που έχουν συνθλιβεί από την κρίση αλλά και τις πολυεθνικές ποια είναι η πρότασή σας; 

 

Είναι γεγονός πως οι μικρομεσαίοι είναι από τις ομάδες εκείνες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα χρόνια της κρίσης. Μάλιστα, επί ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούμε πρωτοφανή φυγή μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πολυεθνικών από τη χώρα.

Αυτή η ζοφερή εικόνα που πληγώνει την Ελλάδα πρέπει και μπορεί να αλλάξει.

Ήδη, έχουμε προτείνει στο Πρόγραμμα μας τα κύρια σημεία άμεσης εφαρμογής:

  • Μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών
  • Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ
  • Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας».

Και φυσικά μια σειρά μέτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και την στήριξη της παραγωγής.

Υπάρχουν δυνατότητες εξόδου από την ύφεση και φυσικά σχέδιο με την υπογραφή της ΝΔ. Για τη φυγή προς τα εμπρός όμως, είναι απαραίτητη μια μεγάλη πολιτική αλλαγή! Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο.

karypidis aygenakhs
Εδώ ο εκδότης μας μαζί με τον κ. Αυγενάκη σε παλιότερη επίσκεψη του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας…

 

Σχετικά Άρθρα