slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

Απογοήτευση από το Ξάνθη – Πανιώνιος 1-2

Με δύο γκολ-καρμπόν του Αραμπούλι, ο ψυχωμένος Πανιώνιος πέρασε θριαμβευτικά από τα Πηγάδια, νίκησε 2-1 την Ξάνθη και πλέον έχει θετικό πρόσημο στην βαθμολογία, αλλά κυρίως πολλές ελπίδες για την συνέχεια! Ο Λισγάρας ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους, που έμειναν με 10 στο φινάλε λόγω αποβολής του Σταρτζεόν.

Μπορεί η Ξάνθη ως τώρα να έχει δείξει καλύτερο πρόσωπο από τον Πανιώνιο και να ήταν στην 5η θέση με 16 βαθμούς, ωστόσο οι «κυανέρυθροι» πήγαν στα Πηγάδια παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο από την στιγμή που είχαν ξεκινήσει με -6 και ήταν στο -1. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε περισσότερο με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να παίρνει σπουδαία νίκη επικρατώντας με 2-1.

Μια νίκη που τον φέρνει στους 2 βαθμούς, έναν πίσω από τον Παναιτωλικό, με την Ξάνθη να μένει μεν στην πεντάδα και τους 16, αλλά μπορεί την Δευτέρα αν κερδίσει η ΑΕΛ την Λαμία να πέσει στην 6η και να την προσπεράσουν οι… βυσσινί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που ήταν μέτριο ως κακό. Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την μεγάλη ευκαιρία. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με την σειρά τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με κόντρες, αλλά δεν έφτασαν με αξιώσεις στην εστία το Άμπαντ.

Χαμός στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε άλλον αγώνα με 3 γκολ και φάσεις. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι στο 53′ να ανοίξουν το σκορ. Οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος στο κέντρο, ο Μασούρας γύρισε ωραία στον Αραμπούλι που ανενόχλητος έκανε το 0-1. Πριν προλάβουν καλά καλά να πανηγυρίσουν οι παίκτες του Παπαβασιλείου, ήρθε ο Λισγάρας με κεφαλιά στο 55′ να φέρει το ματς στα ίσια με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Μετά το 1-1 η Ξάνθη προσπάθησε να βγει μπροστά και να πετύχει δεύτερο γκολ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Πανιώνιος. Συγκεκριμένα στο 67΄ο Παπανικολάου έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, πάσαρε στον αμαρκάριστο Αραμπούλι και αυτός και πάλι προ κενής εστίας διαμόρφωσε το τελικό 1-2 δίνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Πανιώνιος.

MVP: Ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης στα Πηγάδια και ο Αραμπούλι πέτυχε και τα δύο γκολ. Ε δεν γίνεται να είναι άλλος ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Όλος ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο κατάφεραν να πάρουν σπουδαία νίκη στην μάχη σωτηρίας που δίνουν.

Η «γκάφα»: Και στα δύο γκολ του Πανιωνίου υπήρξαν λάθη από τους αμυντικούς της Ξάνθης, λάθη που στοίχισαν την ήττα στους ακρίτες.

Το «στραγάλι»: Δεν υπήρξε η μεγάλη φάση για τον Γκορτσίλα. Και μόνο που δεν ακούστηκε φτάνει για να λέμε πως είχε μια καλή διαιτησία.

Το «ταμείο»: Όπως γράψαμε και στον πρόλογο, το κίνητρο παίζει σημαντικό ρόλο. Οι παίκτες των φιλοξενουμένων ήθελαν όσο τίποτα να φύγουν από αυτό το μείον, το κατάφεραν και μπορούν να κοιτάζουν με μεγαλύτερη ελπίδα το μέλλον.

Σχετικά Άρθρα