slider Τελευταία Νέα

Απίστευτη βεβήλωση της Αγιάς-Σοφιάς από τους Τούρκους (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιάννη Παπανικολάου- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Περιμένουμε την αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του κ. Τσίπρα.
Νέα προκλητική βεβήλωση της Αγιά-Σοφιάς έγινε από τους Τούρκους, καθώς έχει κυκλοφορήσει βίντεο, που δείχνει μια μπαλαρίνα να χορεύει και να κάνει σπαγκάτο, στην Αγιά Σοφιά.

Τα πλάνα με τη χορεύτρια μέσα στην Αγιά Σοφιά δημοσιοποιήθηκαν από τουρκάλα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, η οποία αναφέρει ότι η κοπέλα «χόρεψε» το βράδυ του Σαββάτου.

Τo βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στους ισλαμιστές Τούρκους, που πρόσκεινται στο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και σε άλλους συντηρητικούς κύκλους

Τουρκικές εφημερίδες, αλλά και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν στους συντηρητικούς κύκλους κάνουν λόγο για «βεβήλωση», «σκάνδαλο» και «προσβολή στις ισλαμικές αξίες» του «τεμένους».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Haberturk TV ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση από τη διεύθυνση του μουσείου της Αγιάς Σοφιάς.

Από την πλευρά μας αναμένουμε την αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε δημόσια με τον κ. Ερντογάν τού είχε εκφράσει την ευαισθησία του για την Αγια-Σοφιά και τις μουσουλμανικές προσευχές που πραγματοποιούνται σε αυτήν.

Πολύ περισσότερο θα αναμέναμε τις αντιδράσεις του κ. Τσίπρα, όταν η Αγιά-Σοφιά, ένας από τους ιερότερους χώρους της Ορθοδοξίας, βεβηλώνεται και μετατρέπεται σε χώρο μπαλέτου.

Θα δούμε εάν η ευαισθησία του κ. Τσίπρα ήταν ειλικρινής ή απλά έγινε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

 

Σχετικά Άρθρα