Τοπικά νέα

Απάντηση στην κριτική του πρώην Δημάρχου Αβδήρων κ. Τσολακίδη

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δελτίο Τύπου

Απάντηση στην κριτική του πρώην Δημάρχου Αβδήρων κ. Τσολακίδη

 

Ο κ. Τσολακίδης αναφέρεται στην εμμονή του Δημάρχου Αβδήρων να εκτελεί ο Δήμος τα έργα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Η νυν Δημοτική αρχή θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο, πραγματοποιείται η καλύτερη δυνατή εκτέλεση των σημαντικών έργων υποδομής, που αφορούν όλο το Δήμο. Ο κ. Τσολακίδης συνήθως πλήρωνε μόνο τις μελέτες σε εξωτερικούς συνεργάτες, γιατί θεωρούσε μάλλον ανίκανους τους μηχανικούς του Δήμου και τους αιρετούς συνεργάτες του, προκειμένου οι ίδιοι να εκτελέσουν σημαντικά έργα. Επίσης αναφέρει ότι κατευθύνω μελέτες πολλών χιλιάδων ευρώ σε συγκεκριμένη μελετητική εταιρεία, ενώ ο ίδιος στις 17/07/2012 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αβδήρων, ανέθεσε στην ίδια μελετητική εταιρεία τη μελέτη κατασκευής της γέφυρας των Πηγαδίων έναντι 58.500€.

Όσον αφορά την ανάθεση μελέτης της κατασκευής του βιολογικού του Σελέρου και των αποχετευτικών δικτύων έναντι 71.500€ από τη νυν δημοτική αρχή, να του υπενθυμίσω ότι επί θητείας του, η αντίστοιχη μελέτη για το βιολογικό των Αβδήρων – Μυρωδάτου – Βελόνης και των αποχετευτικών δικτύων στοίχισε 118.227€.

Σχετικά με τις αναλήθειες πρώην Αντιδημάρχου των Αβδήρων, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχε  πλήρη προσφορά εκπόνησης μελέτης ύψους 52.000€, είναι ψευδέστατο. Υπήρχαν προσφορές από μελετητικές εταιρείες προϋπολογισμού 33.210€, 36.900€ και 70.000€, για ορισμένες κατηγορίες μελετών του συγκεκριμένου έργου και επιλέχθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αβδήρων, μετά από συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία, η πληρέστερη προσφορά που αφορούσε όχι μόνο τον οικισμό του Σελέρου αλλά και τον οικισμό του Βελοχωρίου έναντι 71.500€, η οποία αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι ήταν σωστή επιλογή, εφόσον εξασφαλίστηκε  χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ύψους 4.290.000€ για το Δήμο Αβδήρων. Συμπτωματικά είναι η ίδια εταιρεία που έκανε και τη μελέτη της κατασκευής της γέφυρας των Πηγαδίων, την οποία ανέθεσε απευθείας ο κ. Τσολακίδης.

Προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσολακίδη ότι από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ και από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ο Δήμος Αβδήρων θα υλοποιήσει το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο), θα αναβαθμίσει ενεργειακά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, θα συνδέσει οικισμούς με ασφαλτόστρωση   (Γκιώνα  – Γενισέα, Μάνδρα – Γενισέα), θα αναπλάσει οικισμούς του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Σελέρου, στο Σούνιο, στη Μάνδρα και σε άλλους οικισμούς, θα κατασκευάσει πιστοποιημένες παιδικές χαρές και θα εκτελέσει σημαντικά έργα ύδρευσης και άρδευσης.

Πλέον οι κάτοικοι των οικισμών του Δήμου Αβδήρων νιώθουν ασφαλής, όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία, ενώ στη δικιά του θητεία και λίγο αμέσως μετά, πλημμύρισαν πολλοί οικισμοί του Δήμου (Γρήγορο, Κουτσό, Ποταμιά, Γενισέα, παραλιακή ζώνη).

Αν του φαίνονται λίγα τα 13.000.0000€ από χρηματοδοτικά προγράμματα στη δικιά μας θητεία, τότε είναι σίγουρο ότι θα τα αυξήσουμε κατά πολύ στην επόμενη θητεία που θα είμαστε Δημοτική αρχή.

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και περιμένουμε την ανακοίνωση της δικιάς του υποψηφιότητας για να τον κρίνουν οι συνδημότες μας μετά από είκοσι οκτώ χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Επαγγελματίας πολιτικός δεν θα γίνω ποτέ, αλλά δεν δέχομαι και καμία αιχμή προς το πρόσωπό μου από τον κ. Τσολακίδη. Οποιοδήποτε στοιχείο γνωρίζει, ας το καταθέσει στη δικαιοσύνη ή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων συνεργάζεται πάντα με τους καλύτερους εξωτερικούς συνεργάτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, για αυτό και οι εγκρίσεις από χρηματοδοτικά προγράμματα είναι τόσο πολύ θετικές.

Σχετικά Άρθρα