Γενική

Αντώνη άλλαξέ τα όλα

Πιστεύω φίλε Ξανθιώτη ότι όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι αν δεν αλλάξουμε δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση. Έχω διαβάσει εκατοντάδες άρθρα που λένε πως οι κυβερνήσεις μας ήταν οι πλέον διεφθαρμένες. Προσωπικά πιστεύω πως οι πολίτες μιας χώρας είναι υπεύθυνοι για τις κυβερνήσεις που εκλέγουν.
Από τη στιγμή που πάντα κάποιοι κερδίζουν από τη διαφθορά, αυτοί δεν είναι ΜΟΝΟ οι κυβερνήτες. Είναι σίγουρα και οι μεγαλοεργολάβοι, οι κρατικοί υπάλληλοι που έχουν θέσεις και τα λεγόμενα λαμόγια… Επίσης έχω την αίσθηση ότι μάλλον οι Έλληνες, βολευτήκαμε με όσα συνέβαιναν, με το εύκολο χρήμα που παίρνανε όλοι από τις τράπεζες, με τους διορισμούς στο δημόσιο, με το ταμείο ενεργείας κλπ.
Όμως η οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν πριν την κρίση ήταν μία φούσκα. Παραήταν καλό για να ήταν αληθινό. Το να περιμένεις να αποδώσει οικονομική ανάπτυξη με δανεικά, είναι σα να περιμένεις βαρυποινίτη να βγει από τη φυλακή και να γίνει καλόγερος… Το να ακούς τους πολιτικούς να λένε ότι θέλουν οικονομική ανάπτυξη είναι σαν να ακούς κορίτσια σε καλλιστεία ότι θέλουν παγκόσμια ειρήνη.
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι μία χώρα που η τιμιότητα αναγνωρίζεται. Δεν υπάρχει χειρότερο αίσθημα από την αδικία που αισθάνεται εκείνος που πληρώνει φόρους, να βλέπει εκείνους που φοροδιαφεύγουν, όχι μόνο να μην τιμωρούνται, αλλά και να επιβραβεύονται!!!!!. Όσο τίμιος και να είσαι, κάποια στιγμή νοιώθεις ότι είσαι το κορόιδο της δεκαετίας…
Γι αυτό λέω και πάλι στον Αντώνη Σαμαρά… άλλαξέ τα όλα. Όλα όμως…

Σχετικά Άρθρα