Μειονότητα Τελευταία Νέα

Αντιπρόεδρος του ΚΙΕΦ Οζάν Αχμέτογλου: «Απαιτούμε την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου»

 DEB axmetogloy

Ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης του DEB – ΚΙΕΦ Οζάν Αχμέτογλου, σε ομιλία του στα εγκαίνια έκθεσης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (ΤΕΞ), δήλωσε ότι ως ΚΙΕΦ αναμένουμε την εφαρμογή, το ταχύτερο δυνατόν, της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και την επιστροφή της νομιμότητας της ΤΕΞ.

Οι εκδηλώσεις και η έκθεση με την ευκαιρία του τέλους χρονιάς των μαθημάτων του τμήματος χειροτεχνικής της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν στις 7-8 Ιουνίου 2014.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώθηκε από κοινού από το τμήμα χειροτεχνικής της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και από το τμήμα κεραμικής της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο αθλητικό κέντρο του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Μουζαφφέρ Σαλίχογλου Ξάνθης. Εκ μέρους του DEB – ΚΙΕΦ στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΙΕΦ Οζάν Αχμέτογλου. Στην σύντομη ομιλία του ο Αχμέτογλου συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Επίσης ευχαρίστησε τον τους κατοίκους της Ξάνθης που στήριξε το ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου.

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ»

Ο Οζάν Αχμέτογλου ανέφερε ότι, παρόλο που η Τουρκική Ένωση Ξάνθης και η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής είναι δύο ιστορικοί σύλλογοι της μειονότητας και της περιοχής, παρόλο που είναι δύο πολύ σημαντικοί σύλλογοι που προβάλλουν τον πολιτισμό της περιοχής, συνεχίζεται να μην αναγνωρίζονται οι ιστορικοί σύλλογοι της μειονότητας. Ο Αχμέτογλου σημείωσε επίσης ότι:

«Αν και η Τουρκική Ένωση Ξάνθης έχει δικαιωθεί πανηγυρικά μετά από πολύχρονο αγώνα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η απόφαση αυτή δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. Έξι χρόνια μετά από την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν αναγνωρίζεται ακόμα η νομιμότητα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Εμείς, ως ΚΙΕΦ αναμένουμε και απαιτούμε την εφαρμογή της απόφασης του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αναμένουμε την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Οι σύλλογοι της μειονότητάς μας, είναι πλούτος όχι μόνο για την μειονότητα, αλλά για όλη την περιοχή. Θέλουμε και περιμένουμε να τελειώσει πλέον αυτή η αδικία. Πριν από τρεις μέρες  το Συμβούλιο της Ευρώπης έκανε μια δεύτερη σύσταση προς την χώρα μας την Ελλάδα, για την εφαρμογή της απόφασης που αφορά την ΤΕΞ και άλλους μειονοτικούς συλλόγους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι της χώρας μας υλοποιώντας το διεθνές δίκαιο, θα κάνουν βήματα προς την εφαρμογή το ταχύτερο δυνατόν της παρούσας απόφασης. Κανείς να μην ξεχάσει ότι, η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, δεν θέλει τίποτα άλλο πέρα από το δίκαιο, την δημοκρατία και την ισότητα».

Σχετικά Άρθρα