Ατζέντα Τελευταία Νέα

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία το απόγεμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 17:30΄ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – πορεία Νοέμβρης 1973-Νοέμβρης2016 Διδασκόμαστε-συνεχίζουμε για την ανατροπή! Καμιά υποταγή και συναίνεση!

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του ’73, δεν ήρθε  “κεραυνός εν αιθρία”. Ήταν η κορύφωση όλης της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας του λαού και της νεολαίας. Άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης δικτατορίας. Ο  αγώνας του Πολυτεχνείου αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη. Χιλιάδες νέοι και νέες εμπνεύστηκαν από τα ιδανικά του, τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών. Τα συνθήματά του για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και ζωντανά παρά τις προσπάθειες να τα αμαυρώσουν και να τα ακυρώσουν. Τον Ιούλη  του 1974 κάτω και από το βάρος της Κυπριακής τραγωδίας, στην οποία η Χούντα πρωτοστάτησε και την τουρκική εισβολή και κατοχή που ακολούθησε,  το στρατιωτικό καθεστώς κατέρρευσε. Ο κοινός αγώνας φοιτητών, εργαζομένων, λαού, καρποφόρησε.

Το χουντικό καθεστώς υμνούν σήμερα οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που είχε στα όπα-όπα το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του, και στον “γύψο” το λαό, τη νεολαία, τις ανάγκες και τους αγώνες τους.
Σήμερα, 43 χρόνια μετά την Εξέγερση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάρει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής, της συμμετοχής  «στα γεμάτα» στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Προκλητικά μάλιστα, παραμονή του εορτασμού του Πολυτεχνείου, ετοιμάζει φιέστες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, που και στις μέρες του οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ  εξαπέλυσαν δεκάδες πολέμους και σφαγές λαών, γέμισαν την Ευρώπη χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες,  Στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ,  ΕΕ, Ρωσία, Κίνα κλπ, έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου, ενώ  πολλά εύφλεκτα υλικά συγκεντρώνονται και στο Αιγαίο. Πρόκειται για άκρως επικίνδυνες κόντρες  για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις αγορές της περιοχής, στα πετρέλαια, το φυσικό αέρια και τους ενεργειακούς δρόμους που  μπορούν να οδηγήσουν σε γενίκευση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Και για να μην στεναχωρήσει τους φίλους της η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγόρευσε ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση.

Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι τα συνθήματα περί “δημοκρατίας” πάνε περίπατο, όταν οι κυβερνήσεις υλοποιούν αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές.

Όλοι αυτοί, ποτέ δε λογάριασαν την προστασία των λαών. Μετράνε μόνο τα κέρδη τους, τους τζίρους και τα συμφέροντα τους .Τους στέλνουν  να χύσουν το αίμα τους για ξένα  συμφέροντα, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις δικές τους ανάγκες.

Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια των εκμεταλλευτών!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Να γίνουν οι λαοί κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν!
Παλεύουμε για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον αγώνα του λαού μας, αλλά και  στους νεκρούς του Πολυτεχνείου!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Γραμματείες Ξάνθης ΠΑΜΕ και ΜΑΣ

Σχετικά Άρθρα