Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Αντιδράσεις Καραλίδη για την πρόοδο του κάθετου Άξονα Ξάνθης- Ελληνο/Βουλγαρικών Συνόρων

karalidis_fotis_kali_2_0

Την Τετάρτη 18-3-2015 είδε το φως της δημοσιότητας δελτίο τύπου της Περιφέρειας, για την συνάντηση της Διοίκησης της ΠΑΜΘ με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» στην Θεσσαλονίκη, με θέμα συζήτησης την υλοποίηση κατασκευής του πρώτου κομματιού του κάθετου άξονα Ξάνθης Ελληνο/Βουλγαρικών Συνόρων από Δημάριο.

Προφανώς η Διοίκηση Παυλίδη έχει ξεπεράσει τον «φοβικό ρεαλισμό» της,  που χαρακτήριζε το έργο αυτό ως «φαραωνικό και μη υλοποιήσιμο», σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 20/10/2014. Μετά από επτά μήνες, η Διοίκηση της Περιφέρειας αντιλήφθηκε ότι το εν λόγω έργο αποτελεί «έργο πνοής» και αναζητά πόρους για την χρηματοδότησή του. Παρά την καθυστερημένη αντίδρασή τους θεωρούμε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη!

Αναρωτιόμαστε βέβαια αν το συγκεκριμένο έργο έχει περιληφθεί στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ). Τους υπενθυμίζουμε ότι:

Προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα έργα μέχρι το 2025 πρέπει να προηγουμένως να έχουν συμπεριληφθεί στο ΣΠΕΜ.

Βέβαια όλα τα παραπάνω τους τα είχαμε επισημάνει στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 20/10/2014 και δημοσιοποιήθηκαν σε όλα μέσα ενημέρωσης με σχετικό Δελτίο Τύπου της Παράταξης μας τον Οκτώβριο του 2014. «Κάλιο αργά παρά ποτέ».

Από το Γραφείο Τύπου

Της Κοινωνικής Συμμαχίας Επικεφαλής

Φώτης Καραλίδης

Σχετικά Άρθρα