slider Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων BMW: Χρήσιμες πληροφορίες που σίγουρα δεν γνώριζες!

Αν είσαι λάτρης της συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτων τότε ίσως και να γνωρίζεις κάποια από τα στοιχεία που θα αναφέρουμε και θα αναλύσουμε πιο κάτω. Αν πάλι δεν είσαι, μην αγχώνεσαι γιατί μαζί θα δούμε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά και όχι μόνο στοιχεία σχετικά με αυτή την μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και την αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτου που η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται.

Πρώτα απ’ όλα, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε ότι η BMW είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στους καταναλωτές – οδηγούς που αναζητούν την ταχύτητα και την πολυτέλεια από το αυτοκίνητο τους. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος κατασκευαστής αυτοκινήτων προέρχεται από τη Γερμανία και έχει ένα τεράστιο αριθμό συνεργατών σε όλο τον κόσμο με τους οποίους η BMW συνεργάζεται στενά αφού την προμηθεύουν με τα απαραίτητα εξαρτήματα και ανταλλακτικά που χρειάζονται έτσι ώστε να κατασκευαστούν και να τεθούν σε κυκλοφορία τα αυτοκίνητα και οι μηχανές της.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η BMW είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σε σχέση με τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων της. Σε αυτό το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το είχαν κυρίως οι προμηθευτές της καθώς τόσο το 2012 όσο και πιο πρόσφατα το 2017, το κύρος και η εικόνα της εταιρείας τέθηκε σε αμφισβήτηση καθώς υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις όσον αφορά την παράδοση ανταλλακτικών και αξεσουάρ BMW στους επιμέρους αποκλειστικούς αντιπρόσωπους και στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα ανά τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, το 2012 η BMW αντιμετώπισε πρόβλημα με ελλαττωματικά εξαρτήματα και ανταλλακτικά που προήλθαν από τους προμηθευτές της και γι’ αυτό το λόγο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στους προμηθευτές της ένα πολύ μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει το κακό που είχε ήδη γίνει στο κύρος της εταιρείας καθώς κάποια από τα αυτοκίνητα με τα ελλαττωματικά εξαρτήματα – μέρη είχαν τεθεί ήδη σε κυκλοφορία.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό οι οδηγοί των συγκεκριμένων αυτοκινήτων να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα με τα καινούργια τους αμάξια και να ζητούν νέα γνήσια ανταλλακτικά αυτοκινήτων BMW. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν σταμάτησε εκεί γιατί ο αριθμός των αυτοκινήτων που ήθελαν νέα ανταλλακτικά ήταν πολύ μεγάλος και οι προμηθευτές της BMW δεν μπορούσαν να καλύψουν τη ζήτηση. Γι’ αυτό το λόγο αναγκάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις να δώσουν καινούργια αυτοκίνητα στους πελάτες καθώς η παράδοση των νέων γνήσιων ανταλλακτικών αυτοκινήτων BMW αργούσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κάτι ανάλογο συνέβη και το 2017 όπου και πάλι ένας συγκεκριμένος προμηθευτής άργησε πάρα πολύ να παραδώσει τα απαραίτητα ανταλλακτικά αυτοκινήτων BMW έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά η παραγωγή της εταιρείας. Κατά συνέπεια, δημιουργήθηκαν και πάλι τεράστια προβλήματα στην παραγωγή συγκεκριμένων μοντέλων καθώς έλειπαν τα απαραίτητα ανταλλακτικά – εξαρτήματα. Αυτό όπως όλοι καταλαβαίνουμε είχε άμεση επίπτωση όχι μόνο στο κύρος και την εικόνα της εταιρείας αλλά και στις πωλήσεις της αφού σημείωσαν κάθετη πτώση τους πρώτους μήνες του 2017.  Εξαιτίας λοιπόν και του υψηλού ανταγωνισμού το μερίδιο αγοράς της BMW παγκοσμίως μειώθηκε μέσα στο 2017 καθώς άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες κατάφεραν να την ξεπεράσουν σε πωλήσεις αυτοκινήτων.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο? Πείτε μας τη γνώμη σας!

 

Σχετικά Άρθρα