Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Αντίθετος με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το Γάλα ο Αλέκος Κοντός

kontos gala

Ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρος Κοντός, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την προωθούμενη ρύθμιση για το γάλα:

«Τα τελευταία χρόνια, στο βωμό της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει με πρωτοφανή τρόπο τη χώρα, η ελληνική κτηνοτροφία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και συρρικνώνεται δραματικά.

Η προωθούμενη ρύθμιση για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στον κλάδο, με ορατό τον κίνδυνο για την οριστική εξαφάνιση της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας.

Η εξάρτηση της κατανάλωσης γάλακτος από εισαγόμενα προϊόντα θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες στη διασφάλιση της υγιεινής του γάλακτος, στην επάρκεια του γάλακτος στην ελληνική αγορά (ιδιαίτερα σε περιπτώσεις διατροφικών κρίσεων στις χώρες προέλευσης), στο άνοιγμα του ισοζυγίου των αγροτικών προϊόντων και στη διατήρηση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού στην ελληνική περιφέρεια.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες κτηνοτρόφοι, που επένδυσαν στον κλάδο, κινδυνεύουν να δουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται.

Αυτό συμβαίνει χωρίς να υπάρχει για τον καταναλωτή καμία διασφάλιση που να αφορά στη μείωση της τιμής του προϊόντος, καθώς ούτε οι βιομηχανίες, ούτε οι αλυσίδες διακίνησης τροφίμων έχουν αναλάβει ή δείχνουν πρόθυμες να αναλάβουν ουσιαστικές δεσμεύσεις για μία τέτοια εξέλιξη στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η κυβέρνηση οφείλει, πριν φέρει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή, να λάβει όλα τα παραπάνω σοβαρά υπόψη της και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις».

Σχετικά Άρθρα