Αγροτικά Τελευταία Νέα

Ανεπάρκεια στη λειτουργία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ν.Καβάλας λόγω υποστελέχωσης

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Ν.Καβάλας στελεχώνεται σήμερα από τρεις κτηνιάτρους εκ των οποίων ο ένας είναι σε αναρρωτική άδεια και ενδέχεται να μην επιστρέψει ποτέ στην υπηρεσία. Σημειωτέων ότι το νησί της Θάσου, το οποίο ανήκει στην κτηνιατρική υπηρεσία του νομού, δεν διαθέτει κανένα δημόσιο κτηνίατρο. Η εξυπηρέτηση και ο έλεγχος των κτηνοτρόφων από την υπηρεσία είναι πλημμελής. Ο Ν.Καβάλας διαθέτει δύο σφαγεία, ιχθυόσκαλα, τελωνείο, λιμάνι που είναι η πύλη εξαγωγής ζώντων ζώων στη Βόρεια Ελλάδα, εκατοντάδες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις μεταποίησης και πώλησης των ζωικών προϊόντων που υπόκεινται στον έλεγχο της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Επίσης η κτηνιατρική υπηρεσία έχει τον έλεγχο κάθε είδους ζώου που βρίσκεται στο Ν.Καβάλας.

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν.Καβάλας από το 2010 θέτει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της κτηνιατρικής υπηρεσίας του νομού σε κάθε ευκαιρία και στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στο ΥΠΑΑΤ. Φωνή βοώντος εν τα ερήμω. Καμία πρόοδος , καμία βελτίωση, τίποτα.

Μεγάλες κουβέντες από τους υπουργούς, υποσχέσεις από τους βουλευτές και τους περιφερειάρχες και στο τέλος το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Κύριοι από όποιο φορέα κι αν προέρχεστε και ενδιαφέρεστε ή είστε αρμόδιοι για τη στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας Ν.Καβάλας, επιτέλους ενεργοποιηθείτε. Ζητάμε την άμεση στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας του νομού αρχικά τουλάχιστον με τρεις επιπλέον κτηνιάτρους. Βρείτε εσείς τον τρόπο. Προσλάβετε νέους, μετατάξτε από άλλες υπηρεσίες που έχουν κτηνιάτρους, όπως το Κτηνιατρικό Εργαστήριο στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα που διαθέτει πέντε κτηνιάτρους, ή από όποια άλλη υπηρεσία θέλετε.

Επειδή μέχρι σήμερα με την μικρή μας εμπειρία δεν έχουμε δει κανένα γραφείο υπουργού, βουλευτή και περιφερειάρχη υποστελεχωμένο, η λύση είναι μία κάντε το όπως και στα γραφεία σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχετικά Άρθρα