Γενική

Ανεγέρσεις νέων σχολικών κτιρίων από τη Νομαρχία Ξάνθης

Αναφορά στο εν εξελίξει πρόγραμμα σχολικής στέγης έκανε ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης μετά από σχετικό ερώτημα τονίζοντας: «Βρισκόμαστε στο καλύτερο σημείο που βρισκόμασταν ποτέ».
Σύμφωνα με τον κ. Νομάρχη η διπλοβάρδια στα σχολεία του Νομού Ξάνθης έχει καταργηθεί.
Παραδίδεται το 18 ο Νηπιαγωγείο που «ξεφύτρωσε» στην κυριολεξία μέσα σε χρόνο ρεκόρ ανάμεσα στα νέα σχολεία (7 ο Γυμνάσιο 13 ο και 19 ο Δημοτικά) κοντά στον καπνικό σταθμό.
Επίσης βρίσκεται στην φάση της κατασκευής και επέκτασης το 4 ο Δημοτικό Σχολείο.
Στη συνέχεια, ο κ. Παυλίδης έκανε αναφορά στο σχολείο του Εχίνου με ΣΔΙΤ, (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) το σχολείο των Κιμμερίων και το 16 ο Δημοτικό στη Λεωφόρο Στρατού.
Επίσης είναι σε πολύ καλό δρόμο οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτιρίου του μουσικού σχολείου.
Υπάρχει μία ιεράρχηση ανάλογα και με τον αριθμό των μαθητών που πρέπει να στεγαστούν. Όπως τόνισε ο Νομάρχης: «Γενικά είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο από ποτέ. Οι αποστάσεις που έχουν καλυφθεί είναι τεράστιες και ήδη τελειώνουμε από άποψη επισκευών στο ΕΠΑΛ. Κάναμε 12 αίθουσες και τις άλλες 12 τις ανακατασκευάζουμε. Επίσης ανακατασκευάζεται το γυμνάσιο του Ερασμίου το οποίο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και ήδη έχει κατασκευασθούν τα νηπιαγωγεία των Μελοιβίων και του Ωραίου.
Στο νηπιαγωγείο του Κύκνου αναμένεται αυτές τις μέρες έναρξη εργασιών από εργολάβο».

Σχετικά Άρθρα