Γενική

Ανακοινώσεις κομμάτων για τον εμπρησμό του Xanadu

Κατηγορούν Χ.Α. και Κυβέρνηση!
Ανακοινώσεις εξέδωσαν δύο κόμματα της Αριστεράς για την επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος Xanadu στην παλιά Ξάνθη. Πρόκειται για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ(μ-λ) που, μεταξύ άλλων, αποδίδουν την επίθεση στη Χρυσή Αυγή (η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι είχε προαναγγελθεί) καθώς και ότι αυτού του είδους η δράση, «συμπληρώνει» τις επίσημες κυβερνητικές πολιτικές, κατά την άποψή τους.
Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: Τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Δεκέμβρη δέχτηκε επίθεση ο κοινωνικός χώρος xanadu στην Ξάνθη. «Άγνωστοι» αφού διέρρηξαν την πόρτα έβαλαν φωτιά στον χώρο της κουζίνας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό. Η επίθεση αυτή κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί αφού ουσιαστικά η ΧΑ Ξάνθηςμε ανακοίνωση της που είχε δημοσιοποιήσει στις 19 Νοεμβρίου είχε απειλήσει και ταυτόχρονα ανακοινώσει (ουσιαστικά) το χτύπημα της στον συγκεκριμένο χώρο.
Η επίθεση αυτή χρονικά μόνο τυχαία δεν είναι. Μια μέρα μετά την εισβολή στην βίλα Αμαλίας στην Αθήνα, κράτος και παρακράτος, χέρι-χέρι προχωράνε όλο και πιο πολύ στο δρόμο του ολοκληρωτικού αυταρχισμού. Μας θέλουν μόνους, απελπισμένους και αβοήθητους, μακριά από συλλογικές διαδικασίες. Μας θέλουν άθροισμα πολιτών και όχι κοινωνία. Στοχεύουν στο “ξεκαθάρισμα” της κοινωνίας από συλλογικότητες που μάχονται το ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπερασπίζονται την ελευθερία και την αυτοοργάνωση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις παρακρατικές επιχειρήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό του στεκιού που χτυπήθηκε. Το δυνάμωμα του αγώνα, η οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται, την αυταρχικοποίηση και καταστολή αλλά και να στείλει από εκεί που ήρθαν αυτούς που τις χρησιμοποιούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας τους: τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση και εμπρησμό του ανοιχτού κοινωνικού χώρου Xanadu που έγινε τα χαράματα του Σαββάτου 22 Δεκέμβρη.
Η φασιστική αυτή επίθεση είναι συνέχεια σειράς άλλων προκλήσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες στην πόλη μας. Τις επιθέσεις σε αγωνιστές, νεολαίους και ανθρώπους της μειονότητας, αλλά και το ρατσιστικό παραλήρημα των χρυσαυγητών και τον τρόμο που θέλησαν να επιβάλουν στην πόλη τη μέρα των εγκαινίων των γραφείων τους.
Αποδεικνύουν όλα αυτά ότι οι φασιστικές και παρακρατικές συμμορίες έρχονται να συμπληρώσουν -κάνοντας «τη βρώμικη» δουλειά- την επίσημη πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης, που έχει βάλει στο στόχαστρο τον «εχθρό λαό». Γνωρίζοντας ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, θα μετατρέπουν την οργή και αγανάκτησή τους όλο και πιο συχνά σε οργανωμένη και ανατρεπτική πάλη, δένουν την πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, με τη φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, την καταστολή, τα ΜΑΤ και τα χημικά, τις συλλήψεις αγωνιστών, την κατάλυση του πανεπιστημιακούς άσυλου, τις επιθέσεις σε κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.
Στόχος τους, όπως και στόχος αυτής της θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης στο Xanadu, είναι να τρομοκρατήσουν κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα που αντιστέκεται, κάθε κομμάτι του λαού που παλεύει και τελικά το σύνολο των λαϊκών μαζών, για να το υποτάξουν στις εξοντωτικές πολιτικές τους.
Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα βαδίσουν πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα και στην πορεία αυτή θα σπάσουν την τρομοκρατία του συστήματος, θα τσακίσουν το φασισμό.

Σχετικά Άρθρα