slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Ανένδοτοι αγώνες και ξαφνικοί έρωτες!!!

Απ’όλα είχε το μελοδραματικού ύφους κοινό δελτίο τύπου των  Δημοτικών παρατάξεων «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ» και «ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη» με αφορμή τη στελέχωση των Νομικών προσώπων του Δήμου. Συνειρμικά μας παράπεμψε στη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, σε αυταρχικά καθεστώτα, ακόμη και σε βιολογικά προσδιορισμένες πολιτικές συμπεριφορές (sic).

Να υποθέσουμε πως ο βερμπαλισμός του κειμένου αντλεί έμπνευση από την «τεράστια τραυματική εμπειρία» που έχουν οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους με πρακτικές και μεθόδους γνώριμες στους πολίτες; Με πληθώρα απαξιωτικών χαρακτηρισμών και σκόπιμη παραπληροφόρηση κήρυξαν τον «ανένδοτο» αγώνα κατά της νέας δημοτικής αρχής.

 Θέλησαν να ανασύρουν μνήμες από άλλες εποχές. Μόνο τα εμβατήρια απουσίαζαν όπως «πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες», για να συνεγείρουν τους πολίτες αγνοώντας επιδεικτικά πως πριν λίγους μήνες οι πολίτες της Ξάνθης έδωσαν ξεκάθαρη εντολή στην παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» με επικεφαλής το Μανώλη Τσέπελη.

Κατέφυγαν στη λογιστική των αριθμών, κι αυτή εκφρασμένη στην παρήγορη για τις δυο παρατάξεις κατανομή εδρών και όχι των ποσοστών που κάθε μια συγκέντρωσε. Για το επίμαχο της υπόθεσης όμως,σιγή ιχθύος.

Δεν θα σχολιάσουμε πως από τους άσπονδους αντιπάλους των δημοτικών εκλογών προέκυψε θερμός έρωτας. Θέλουμε όμως να ρωτήσουμε για τον κεραυνοβόλο έρωτα  που άλλοι τον έχουν τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι: τον καημό τους να συμπορευτούν μαζί με τον πρώην Δήμαρχο κ. ΧαράλαμποΔημαρχόπουλο.

Απέρριψαν εξ αρχής την πρόσκληση του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη να προτείνουν πρόσωπα από τις παρατάξεις τους για τη στελέχωση των Ν.Π. και εμμονικά εστίασαν την αντιπολιτευτική τους τακτική στην προώθηση του κ. Δημαρχόπουλου και σε ότι αυτός προτείνει.

Αναρωτιέται κανείς αν αυτός ο ξαφνικός έρωτας προς το πρόσωπο του πρώην δημάρχου είναι δημόσια ομολογία αυτοκριτικής από όσους τον κατέκριναν προεκλογικά ως ανίκανο και αποτυχημένο στη διαχείριση του Δήμου ή πρόκειται για μια ευκαιριακή αντιπολιτευτική στρατηγική;

 Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απολογηθούν στους ψηφοφόρους τους που με σαφήνεια αποδοκίμασαν την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Γιατί οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος δημότης μας κρίνοντας τακτικισμούς που απενοχοποιούν και επαναφέρουν στο προσκήνιο όσους ευθύνονται για την εικόνα που εμφάνισε η πόλη μας την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο, θα γελάσει πικρά στον αυτάρεσκο ισχυρισμό τους πως οι  «νέες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα του τόπου μας».

Ας έχουν κατά νου, όσοι άκαιρα ερωτολογούνμ’αυτό που αποτελεί παρελθόν στο Δήμο μας,τη σύσταση της λιτής αλλά περιεκτικής μαντινάδας:

 

Παιχνίδι είναι ο έρωτας μα σαν θα σοβαρέψει,

καλλιά σου είναι να κρυφτείς πριν το μυαλό σαλέψει!!!

Σχετικά Άρθρα