Μειονότητα Τελευταία Νέα

Αμερικανοί διπλωμάτες συναντήθηκαν με τα στελέχη του ΚΙΕΦ στην Ξάνθη

DEB amerikanoi

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, ο υπεύθυνος του Πολιτικού Γραφείου της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αθήνας Rafael DİAZ και τα στελέχη της Πρεσβείας επισκεύτηκαν την Νομαρχιακή Οργάνωση Ξάνθης του ΚΙΕΦ.

Την Αμερικανική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς, ο Αντιπρόεδρoς του ΚΙΕΦ και Υπεύθυνος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, τα διοικητικά μέλη και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ.

Τα στελέχη του ΚΙΕΦ εξέφρασαν στην Αμερικανική αντιπροσωπεία τα προβλήματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας. Επίσης συζήτησαν με τους επισκέπτες τις απαιτήσεις της Μειονότητας από το Ελληνικό κράτος. Τα στελέχη του ΚΙΕΦ σχολίασαν και τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΚΙΕΦ εκτός από τα ανεπίλυτα προβλήματα της Μειονότητας συζητήθηκαν επίσης το νομοσχέδιο των «240 Ιμάμηδων» που εφαρμόζετε παρά τις αντιδράσεις της Μειονότητας, η διάκριση στις εισαγωγικές εξετάσεις των πανεπιστημίων της χώρας μας για τους απόφοιτους των Μειονοτικών Λυκείων της Δυτικής Θράκης και τα προβλήματα στην Μειονοτική εκπαίδευση.

Οι διπλωμάτες από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του ΚΙΕΦ, για την μεγάλη επιτυχία του Κόμματος στης Ευρωεκλογές και για τα μελλοντικά σχέδια του κόμματος.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Πρόεδρος του Κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαούς και ο Αντιπρόεδρος του ΚΙΕΦ και Υπεύθυνος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στους επισκέπτες.

Στην επίσκεψη ήταν παρόντες από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Ξάνθης η Λεϊλά Σαλήχ Oγλού, η Σεβτάπ Χιντ, ο Σαλήχ Κεχαγιά, ο Ονούρ Χιντ, ο Ραϊφ Ουστά και ο Ρετζέπ Μολλά.

Σχετικά Άρθρα