slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Αλλάζει ο καιρός με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Ξάνθη

Αλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και σκόνη από την Αφρική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Έτσι νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται για την Δευτέρα. Αρχικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά
Την Τρίτη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια όπου ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Σχετικά Άρθρα