slider Έβρος Τελευταία Νέα

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ξανά ο πρώην κληρικός – Τελούσε κηδεία σε χωριό της Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με το e evros για άλλη μια φορά συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ο πρώην αρχιμανδρίτης ο οποίος ήταν ιερέας σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης και ενώ η εκκλησία τον καθαίρεσε αυτός συνεχίζει να λειτουργεί ως ιερέας.

Συγκεκριμένα εχθές το μεσημέρι ενημερώθηκε η Αστυνομία ότι ο πρώην κληρικός τελεί κηδεία στα νεκροταφεία της Άνθειας. Αμέσως μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο προαναφερόμενος φορούσε πετραχήλι και έψελνε τελώντας το μυστήριο της ταφής!

Ο πρώην αρχιμανδρίτης συνελήφθη και αυτήν την ώρα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Επίσης να αναφερθεί ότι ο πρώην κληρικός παρουσιάζεται ως “Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ιωάννης” των Παλαιοημερολογιτών παρουσιάζοντας διάφορα έγγραφα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι ΠΛΑΣΤΑ.

Να θυμίσουμε πως για τον εν λόγω συλληφθή και τους οπαδούς του η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως είχε προειδοποιήσει με την παρακάτω ανακοίνωση:

Ένας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιερωσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

Βεβαίως, οι Ιερές Μητροπόλεις στην Πατρίδα μας, βάσει του Συντάγματος, είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, προβλέπονται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας μας, που είναι ο Νόμος 590 του 1977 και δεν ιδρύονται με υπογραφές, αλλά με Προεδρικά Διατάγματα.

Ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των οπαδών του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην Πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Άγιον Όρος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η παρούσα ενημέρωση σκοπεύει να προφυλάξει τους Χριστιανούς μας στην Αλεξανδρούπολη και στην Θράκη από την παραχώρηση υπογραφής και προσωπικών στοιχείων τους σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά προσπαθούν να κάνουν σχίσμα.

Όσοι Χριστιανοί μας θα υπογράψουν από άγνοια αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους, από την κανονική και νόμιμη Ιερά Μητρόπολή μας και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Παρακαλώ να προσέξετε και να μην εξαπατηθείτε από τους πλανεμένους αυτούς και αποκομμένους από την Εκκλησία μας τάχα χριστιανούς.

Γι’ αυτό, σας συμβουλεύουμε·

μην υπογράψετε και όσοι ενδεχομένως από άγνοια υπογράψατε, να επανορθώσετε για να μην θέσετε τον εαυτό σας εκτός Εκκλησίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Σχετικά Άρθρα