slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αλέκος Kοντός και ΣΕΚΕ φέρνουν Ιαπωνικές επενδύσεις στην Ξάνθη

Ένα τεράστιο παράθυρο ανάπτυξης προσπαθεί να ανοίξει ο γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ ΑΕ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέκος Κοντός με την Ιαπωνία και για τον σκοπό αυτό έφερε στην Ξάνθη και φιλοξενεί για δύο μέρες τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα κύριο Yasuhiro SHIMIZU και την εμπορική ακολουθώ της ιαπωνικής πρεσβείας Emi Mashiko.

Ο Ιάπωνας πρέσβης θα περιηγηθεί σήμερα και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΕ της ΣΕΚΑΠ και θα πάει και στα Πλαστικά Θράκης ίσος και στην ορεινή Σταυρούπολη

Χθες το πρωί ο Ιάπωνας πρέσβης συνοδευόμενος από τον κύριο Αλέκο Κοντό και τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτη Ταρενίδη επισκέφθηκαν το επιμελητήριο Ξάνθης όπου ο πρέσβης αναγορεύτηκε ως επίτιμος πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και το παραδοσιακό γλυκό κολοκύθα με πετιμέζι και κερασόν. Την ίδια ώρα ο Ιάπωνας πρέσβης μαζί με τον Αλέκο Κοντό και το ΕΒΕ έβαλαν στο επίκεντρο των επενδύσεων τον καπνό την ΣΕΚΕ την επένδυση της ΣΕΚΑΠ και εκεί έγινε και η μεγάλη πρόταση από τον Στέλιο Αρσενίου, ώστε η Καριόκα της Ξάνθης το παραδοσιακό μας γλυκό, να γίνει το επίσημο γλυκό των ολυμπιακών αγώνων της Ιαπωνίας στο Τόκιο το 2020.

Μια πρόταση η οποία έτυχε της θερμής υποδοχής από τον Ιάπωνα πρέσβη που δεσμεύτηκε να την μεταβίβαση στην οργανωτική επιτροπή των ολυμπιακών αγώνων και να την δει με θετικό μάτι.

Οι προοπτικές που ανοίγει ο Αλέκος Κοντός για την περιοχή είναι τεράστιες αφού τα Ιαπωνικά κεφάλαια έχουν ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Βαλκανική και φαίνεται ότι οι δύο άνδρες έχουν εξαιρετική συνεργασία και εξαιρετική χημεία μεταξύ τους. Αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα την περιοχή μας και ίσος μπούμε έτσι σε μια νέα τροχιά ανάκαμψης του βιομηχανικού μας τομέα στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα