Επιστολές Τελευταία Νέα

Αλέκος Κοντός: Εδώ και πέντε μήνες βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου

Ομιλία του Βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρου Κοντού στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ Ροδόπης και στους παραγωγικούς φορείς του Ν. Ροδόπης στις 1/7/2015

Εδώ και πέντε μήνες βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου, το οποίο πια έχει μετατραπεί σ’ έναν εφιάλτη για την πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, αφού βομβάρδισαν προεκλογικά με ψεύτικες υποσχέσεις τον ελληνικό λαό, αφού υποσχέθηκαν 12 δις ευρώ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, την κατάργηση με ένα νόμο όλων των νόμων που επιβάρυναν τους Έλληνες πολίτες, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατώτατο μισθό 751 ευρώ και πολλά ακόμη, τελικά κατάφεραν σε πέντε μήνες να επιβαρύνουν με 800 εκ. ευρώ ανά μήνα την ελληνική οικονομία, να διαλύσουν την πραγματική οικονομία, να αυξήσουν την ανεργία αντί να τη μειώσουν, να απομονώσουν τη χώρα στην Ευρωζώνη αλλά και διεθνώς, και τελικά να μας οδηγήσουν στην καταστροφή.

Τράπεζες κλειστές, capital controls σε επίπεδο 60€ την ημέρα, επιχειρήσεις χωρίς οξυγόνο ρευστότητας να μην μπορούν να πληρώσουν εργαζόμενους και άλλες υποχρεώσεις, και ένα λαό, κυρίως ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και ευάλωτους συμπολίτες μας, να συνωστίζονται με απελπισία σε ουρές στα ΑΤΜ και να αγωνιούν αν θα βρουν τα 60€ και αν θα υπάρχουν χρήματα στις τράπεζες την επόμενη μέρα.
Την κύρια ευθύνη για την τραγική αυτή κατάσταση, στην οποία έχει επέλθει η χώρα μας την έχει o κ. Τσίπρας. Γιατί τα ψέματα που έλεγε προεκλογικά, συνέχισε να τα λέει μετεκλογικά με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών και κατηγορώντας συνεχώς την αντιπολίτευση και όποιον του έλεγε ότι κάνει τραγικά λάθη ότι κινδυνολογεί, ότι δεν θέλει το καλό της πατρίδας, ότι απεργάζεται σενάρια διατάραξης της ομαλής πορείας της χώρας.

Αυτός και μια παρέα άπειρων, κακόβουλων και υστερόβουλων συνεργατών του, υποστηρικτών του λόμπι της δραχμής, υποστηρικτών της ρήξης με τους εταίρους μας και της εξόδου από την Ευρώπη και το ευρώ, επί πέντε μήνες κορόιδευαν τον ελληνικό λαό.

Με δηλώσεις τους διαβεβαίωναν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι κλείνει η συμφωνία, διαβεβαίωναν για την ομαλή πορεία της χώρας, χωρίς δημοψήφισμα και εκλογές, για την παραμονή εντός του ευρώ, για τη διασφάλιση της ρευστότητας των πολιτών και της οικονομίας, γενικά για την υλοποίηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων.

Και δικαιολογημένα αναρωτιούνται όλοι σήμερα:

Ήταν μόνο η απειρία τους που δεν συνέβη τίποτα από όσα υπόσχονταν, ή από την αρχή υλοποιούσαν ένα σχέδιο ρήξης με την Ευρώπη, μια στρατηγική για την απομόνωση της χώρας, για τη διάλυση του παραγωγικού της ιστού, και τελικά τη μη επίτευξη συμφωνίας και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ευρώ;
Δικαιολογημένα αναρωτιούνται όλοι σήμερα, μήπως τελικά είχαν στο μυαλό τους τη δημιουργία και την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος, εντός της ευρωπαϊκής ένωσης, τύπου Βενεζουέλας, Κούβας ή Βόρειας Κορέας;

Διότι, μπορεί να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν οι διαδικασίες για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, και πράγματι δεν υπάρχουν, ωστόσο, εάν οι τράπεζες στερέψουν από ευρώ, αφού μόνον αναλήψεις γίνονται και κανείς δεν κάνει καταθέσεις, το Κράτος στερέψει από ευρώ αφού κανείς δεν πληρώνει φόρους, τότε σε τι νόμισμα θα λειτουργήσει η οικονομία; Σε τι νόμισμα θα γίνονται οι συναλλαγές των πολιτών;
Προφανώς στο νόμισμα που θα αναγκαστεί να τυπώσει η Ελληνική Κυβέρνηση και δεν ξέρω εάν θα λέγεται δραχμή ή λιρέτα ή ρούβλι ή οτιδήποτε άλλο, και δεν ξέρω τι αξία τελικά θα έχει το νόμισμα μιας χρεοκοπημένης οικονομίας…

Φίλες και Φίλοι,

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Τσίπρας, αιφνιδιάζοντας τους πάντες – πλην της παρέας των ακραίων του λόμπι της δραχμής (Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου κα), αποφάσισε, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής οικονομίας, να προχωρήσει σε μια πράξη εξαιρετικά υψηλού πολιτικού ρίσκου.

Μια πράξη, η οποία στην πραγματικότητα θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα. Αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα αμφιβόλου συνταγματικής νομιμότητας, με το οποίο έριξε την ευθύνη στον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το αποτέλεσμα της οικτρά αποτυχημένης δικής του διαπραγμάτευσης.

Αυτό λέγεται πολιτική ανανδρία, πολιτική ανεντιμότητα. Δυστυχώς, η Βουλή με την ψήφο του κ. Τσίπρα του κ. Καμμένου και του κ. Μιχαλιολάκου, έλαβε την απόφαση για το δημοψήφισμα και τελικά οδηγηθήκαμε στη ρήξη με τους δανειστές μας και σε οικτρές επιπτώσεις για την οικονομία και τους πολίτες, τις οποίες ήδη βιώνουμε σήμερα.

Τι καλείται λοιπόν να αποφασίσει ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή;

Εάν συμφωνεί ή όχι με συγκεκριμένη πρόταση των δανειστών, η οποία δεν ήταν καν η τελική, αφού μετέπειτα υπήρξε νέα πρόταση, με πολλές αλλαγές και τροποποιήσεις.

Φίλες και Φίλοι,

Ποιο είναι το διακύβευμα του «ΝΑΙ» ή «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής;

«ΝΑΙ» σημαίνει μένουμε Ευρώπη με ευρώ, σημαίνει σταθερότητα, σημαίνει επιβίωση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, διατήρηση με ασφάλεια της γεωστρατηγικής μας θέσης, ενότητα του ελληνικού λαού και σεβασμός και στήριξη της ομαλής πορείας και ανάπτυξης της χώρας μας. «ΌΧΙ» σημαίνει κίνδυνο διχόνοιας και διχασμού, έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, μη στήριξη με επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά κονδύλια της Ελλάδας, εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, υποτιμημένο εθνικό νόμισμα, κίνδυνο για την σταθερότητα της γεωστρατηγικής μας θέσης.
Πρακτικά, εάν επικρατήσει το «ΌΧΙ» τι θα συμβεί;

  • Για τον άνεργο, θα υπάρξει αδυναμία να κάνει πραγματικότητα τον στόχο και το όνειρο του να βρει δουλειά, αφού οι επενδύσεις και η ανάπτυξη θα είναι όνειρο θερινής νυκτός
  • Για τον επιχειρηματία, ασφυξία και οικονομική καταστροφή χωρίς οξυγόνο ρευστότητας από τις τράπεζες και με κατακόρυφη πτώση του τζίρου της επιχείρησης του.
  • Για τον συνταξιούχο και τον υπάλληλο, ραγδαία μείωση των εισοδημάτων του και της αγοραστικής του δύναμης, αφού η πραγματική οικονομία που καταστρέφεται δεν θα μπορεί να τροφοδοτεί τα κρατικά ταμεία, αλλά και τα ταμεία των Ασφαλιστικών Οργανισμών, με τα απαραίτητα για τις πληρωμές του διαθέσιμα. Παράλληλα ένα υποτιμώμενο νόμισμα θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των τιμών των προϊόντων που καταναλώνουν.
  • Για τους αγρότες, τη μη είσπραξη επιδοτήσεων ύψους 2,2 δις ευρώ, αλλά και απώλεια όλων των κοινοτικών κονδυλίων για την υποστήριξη και ενίσχυση των υποδομών του αγροτικού τομέα.

Το «ΟΧΙ» και η έξοδο μας από το ευρώ θα οδηγήσει σε αδυναμία εκτέλεσης των καλλιεργητικών τους εργασιών, αφού ακόμη και με τα 60€ την ημέρα, δεν θα καλύπτεται το κόστος για πετρέλαιο στα τρακτέρ, για αγορά φαρμάκων και λιπασμάτων.

Οι αγρότες θα εισπράττουν την αξία των προϊόντων τους μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο, αφού οι έμποροι και οι συνεταιρισμοί δεν θα μπορούν να πάρουν δάνεια και να τους εξοφλούν σε συντομότερο χρόνο από αυτόν που θα πωλούν τα προϊόντα τους.

  • Η αξία των δανείων των πολιτών θα εκτοξευθεί στα ύψη με το νέο νόμισμα και πολλά δάνεια θα γίνουν άμεσα απαιτητά από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, στην οποία θα περάσουν οι μετοχές και τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών.
  • Οι καταθέσεις θα περικοπούν και δεν γνωρίζουμε ποιο ποσό από αυτά θα μπορέσει να εγγυηθεί ένα πτωχευμένο κράτος.

Αυτές και πολλές άλλες θα είναι οι τραγικές επιπτώσεις του «ΟΧΙ» και τα λέω έχοντας πλήρη γνώση των λεγόμενων μου. Και μη μου πείτε ότι κινδυνολογώ, διότι όταν τολμούσαμε να μιλήσουμε για όλα αυτά τα τραγικά που βλέπαμε να έρχονται, και που δυστυχώς συμβαίνουν, μας κατηγορούσαν ως κινδυνολόγους και καστροφολόγους.

Τελειώνοντας θα ήθελα να απαντήσω και σε μια ερώτηση που πολλοί μου θέτουν. Μα και εσείς δεν υποβάλατε σε σκληρές θυσίες τους Έλληνες πολίτες; Δεν εφαρμόσατε πολιτική λιτότητας; Θα απαντήσω ναι και θα ζητήσω συγνώμη για όσους πικράναμε. Όμως εμείς είχαμε ξεκάθαρη στρατηγική να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια και το πετύχαμε.

Αυτοί παρέλαβαν πατρίδα όρθια και τη γκρέμισαν. Εμείς βελτιώσαμε όλους τους δείκτες της οικονομίας και την ώρα που αυτή η βελτίωση θα περνούσε στην κοινωνία αυτοί μας οδήγησαν στην καταστροφή.

Ποτέ δεν τόλμησε κανείς έστω και να διανοηθεί επί των ημερών μας κλειστές τράπεζες, έλεγχο αναλήψεων και ουρές ντροπής σε ΑΤΜ, κίνδυνο για μη καταβολή μισθών και συντάξεων, ενώ με αυτούς τον κ. Τσίπρα και την παρέα του τα περισσότερα από αυτά, δυστυχώς, έγιναν πράξη και για τα υπόλοιπα δεν μπορεί να δώσει καμία διασφάλιση ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα συμβούν.

Εμείς βάλαμε την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας στο τέλος του 2015 και αυτοί μας οδήγησαν σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.

Εμείς απογειώσαμε τον τουρισμό και αυτοί τον καταστρέψανε.

Εμείς λοιπόν θα παλέψουμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουν τη χώρα μας.

Η παράταξη μας που πάντοτε στα δύσκολα για την πατρίδα έδωσε σωτήριες για αυτήν λύσεις το ίδιο να είστε βέβαιοι ότι θα κάνει και τώρα στον νυν υπέρ πάντων αγώνα που όλοι μας δίνουμε.

Και η νίκη στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν θα είναι νίκη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θα είναι μια ξεκάθαρη νίκη του τόπου μας, της Θράκης, της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα