slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ακόμη 9,6 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για Δήμους του Έβρου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, επτά έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, συνολικού ύψους 9.602.902 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Α. Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Τα δύο από αυτά είναι έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο. Το πρώτο, ύψους 5.648.420 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων του Δήμου Ορεστιάδας, και πιο συγκεκριμένα του 9ου Νηπιαγωγείου, του 8ου Δημοτικού σχολείου και του 2ου Γυμνασίου, καθώς επίσης του κλειστού Κολυμβητηρίου και του παλαιού κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης. Το δεύτερο έργο είναι ύψους 1.555.000 ευρώ και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Με τα δύο αυτά έργα θα γίνει δυνατή η εξοικονόμηση ενέργειας για τα συγκεκριμένα κτίρια, θα μειωθούν οι λειτουργικές τους δαπάνες και θα καταστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Β. Υπηρεσίες υγείας

Τα τρία επόμενα έργα αφορούν στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Το πρώτο, ύψους 589.244 ευρώ, αφορά στην ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ημέρας για την υποστήριξη ασθενών που πάσχουν από άνοια. Τα επόμενα δύο, ύψους 252.000 ευρώ το καθένα, αφορούν στην παροχή υπηρεσιών υγείας από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου: κατ’ οίκον νοσηλεία για ασθενείς με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και παροχή ψυχιατρικών υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους, αντίστοιχα.

Γ. Τοπικά Χωρικά Σχέδια

Τέλος, δύο έργα αφορούν στην εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου και είναι ύψους 684.594 ευρώ και 621.644 ευρώ αντίστοιχα. Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια είναι σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων και περιλαμβάνουν την διάρθρωση των χρήσεων γης εντός και εκτός των οικισμών των Δήμων, τις οικιστικές περιοχές και τις επεκτάσεις τους, τις περιοχές προστασίας, τις περιοχές παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κλπ.

Σχετικά Άρθρα