Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ακόμα χωρίς άδεια πυρασφάλειας το κλειστό Φ. Αμοιρίδη… ομολογεί ο Δήμαρχος!!! Πως γίνονται εκδηλώσεις σε αυτό; Άγνωστο!!! (δείτε το βίντεο)

Χωρίς το απαραίτητο από τον νόμο πιστοποιητικό πυροπροστασίας είναι το Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Φίλιππος Αμοιρίδης όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος μετά από ερώτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Θανάση Ξυνίδη στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Και η εύλογη ερώτηση που προκύπτει είναι γιατί το χρησιμοποιεί ο Δήμος και μάλιστα τόσο συχνά βάζοντας μέσα και ανυποψίαστο κόσμο όπως πριν λίγες μέρες που πραγματοποιήθηκε εκεί εκδήλωση των λαογραφικών γιορτών την Τσικνοπέμπτη και είχε μέσα 3-4000 κόσμο.

ΓΙΑΤΙ γίνονται εκδηλώσεις αφού το κτίριο όπως φαίνεται και ομολογεί και ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν πληροί της προϋποθέσεις του νόμου; Ποιος παίρνει την ευθύνη από τον Δήμο (ακόμα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες) και παραχωρεί μάλιστα στο ΕΒΕ Ξάνθης μια ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ αίθουσα για να γίνει η Εμπορική ΕΚΘΕΣΗ στις 30 Μαρτίου; Ποιος θα εγγυηθεί για την ασφάλεια των εκθετών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών που θα έρθουν στην πόλη μας;

Ερωτήματα που φτάσανε στην εφημερίδα μας μετά την χθεσινή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Από όσο ξέρω η πυροσβεστική στέλνει με δική της πρωτοβουλία όχημα στο σημείο κάθε φορά που υπάρχει μεγάλη εκδήλωση αλλά όπως και να έχει τα μέσα πυρόσβεσης που απαιτούνται από τον νόμο θα έπρεπε να υπάρχουν…. Δεν σηκώνει δικαιολογίες η υπόθεση γιατί μιλάμε για ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ και όχι μια ιδιωτική επιχείρηση όπου θα μπορούσε να δειχθεί μια ανοχή στους χρόνους υλοποίησης… Περιμένουμε απαντήσεις για το ποιος έχει την ευθύνη όταν βλέπει να διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ένα χώρο που δεν έχει τους βασικούς όρους πυρασφάλειας και δεν αντιδρά;… (Θα επανέλθω!!!)

 

Ανανέωση Α: Με πληροφορούν ότι από το 2011 έληξε το πιστοποιητικό πυρασφάλειας του Αμοιρίδου κλειστού Αθλητικού Κέντρου και μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ανανεωθεί… 5 ολόκληρα χρόνια… τόσο δύσκολο είναι για τις υπηρεσίες να το κάνουν αυτό;

Σχετικά Άρθρα