Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ακόμα συζητάει η Ξάνθη για την Σόνια Θεοδωρίδου και την συναυλία των μουσικών σχολείων Ξάνθης και Κομοτηνής (3 video)

 Mairi sonia theodoridoy

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης οργάνωσαν χριστουγεννιάτικη συναυλία «Φωνές Χριστουγέννων» στις 22/12/2014 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Στην συναυλία συμμετείχε η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και η ορχήστρα Mobile. Στην μοναδική εκδήλωση συνέπραξαν με τις χορωδίες τους το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ευαγγελία Γκουγκούλη και το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Ζαγόρη Στέφανο. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της μουσικής βιβλιοθήκης της Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου».

Ηκα Σόνια Θεοδωρίδου επέλεξε να βρεθεί ανάμεσά μας αφιλοκερδώς τις μέρες των Χριστουγέννων,γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ξάνθη. Πρόκειται για μια καλλιτέχνιδα που τολμά με τις πράξεις της αλλά και με τον λόγο της- «Ένας Χατζιδάκις υπήρχε που έβγαινε και μίλαγε. Οι μετά τον Μάνο πήραν τις μίζες τους, κάθονται στις φωλίτσες τους και περιμένουν να δουν τι θα γίνει».Είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε μαζί με τον σύζυγό της, διακεκριμένο μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και την ίδρυση Μουσικών Βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα, όπως και στην πόλη μας.

Η εκδήλωση αυτή, όπως και ο νέος θεσμός της γιορτής των Μουσικών Σχολείων με τίτλο «Χατζιδάκειο Φεστιβάλ- Ξάνθη: Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», που ξεκίνησε πέρυσι, αποτελούν μέρος των προσπαθειών συνέχισης της πνευματικής- μουσικής παράδοσης που δημιούργησεο Μάνος Χατζιδάκις.



Σχετικά Άρθρα