Γενική

Ακόμα δεν είδαμε τίποτα από τα αντιλαϊκά μέτρα

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ

«Με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, η κυβέρνηση προωθεί τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια», τονίζουν στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, πραγματοποιώντας ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με σκοπό να «ξυπνήσει» ο ελληνικός λαός, όπως λένε χαρακτηριστικά.
Μέλη του Κ.Κ.Ε., υποστηρίζουν πως η άγρια θύελλα, για την οποία έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το Κ.Κ.Ε. βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού ο πόλεμος, που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και η ΕΕ με την συναίνεση της Ν.Δ. και του Λ.Α.Ο.Σ. κατά του λαού, γίνεται προς όφελος της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας.
Στελέχη του κόμματος λένε πως είναι ευθύνη και χρέος όλων των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προτρέποντάς τους συγχρόνως να απορρίψουν τα τρομοκρατικά διλήμματα και τα ψέματα κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της πλουτοκρατίας και να ξεσηκωθούν.
«Η εκδήλωση αυτή του Κ.Κ.Ε. έχει σκοπό να αναδείξει για ποιο λόγο παίρνονται αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, με αφορμή την οικονομική κρίση και πού στοχεύουν, καθώς και να αναδείξει και την πρόταση του κόμματος διεξόδου από αυτήν την κρίση, ώστε να την πληρώσουνε οι εργαζόμενοι, αλλά η πλουτοκρατία. Εμείς από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε ότι, η οικονομική κρίση είναι μια κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και πλούτου από μεριάς μονοπωλίων. Όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα, είναι μέτρα προαποφασισμένα. Οι εργαζόμενοι «φορτώνονται» με μέτρα, για κάτι που δε φταίνε», δήλωσε ο Γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. Κώστας Βογιατζής.
Τα μέτρα αφορούν και πλήττουν καίρια όλους τους εργαζόμενους και όλα τα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα και με μια φωνή πρέπει τώρα να απαντήσουν «καμιά θυσία για την πλουτοκρατία». Δε θα είναι προσωρινά και δε θα είναι τα τελευταία. Η επίθεση θα συνεχίζεται και διαρκώς θα γίνεται πιο βάρβαρη αν τώρα δεν προσκρούσει σε μια ισχυρή, αγωνιστική, λαϊκή αντίδραση.
«Για να τους σταματήσουμε πρέπει τώρα ο λαός να περάσει στην επίθεση. Να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στο λαϊκό εισόδημα. Προστασία των ανέργων. Δραστική φορολόγηση και κατάργηση των προνομίων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων», δήλωσε ο κ. Βογιατζής.

Σχετικά Άρθρα