Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αγώνας κατά των πλειστηριασμών και στην Ξάνθη… Κάθε Τετάρτη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει ασπαστεί το δόγμα των μνημονίων που σημαίνει άγρια επίθεση στα φτωχά λαϊκά στρώματα, το πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας. Που το συνθέτουν οι μικροί αγρότες, οι μη προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και ΜμΕ.

Συνεχίζει ακάθεκτα να προσπαθεί να αρπάξει τα σπίτια όσων χρωστούν σε τράπεζες, εφορία και δημόσια ταμεία, ενώ η οικονομική κρίση έχει τσακίσει την εργασία και το οικογενειακό εισόδημα.

 

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Την ίδια στιγμή που χαρακτηρίζουν «κακοπληρωτές» και «μη συνεργάσιμους» όσους δε μπορούν να δώσουν αυτά που χρωστούν, χαρίζουν εκατομμύρια στους μεγαλοκαρχαρίες. Οι τράπεζες, που ο λαός πληρώνει και ξαναπληρώνει, για να ανακεφαλαιωποιηθούν, εντατικοποιούν την επίθεση στη λαϊκή κατοικία.

Σαν τους γύπες περιμένουν οι διάφορες εταιρίες αγοράς χρέους (τα περίφημα funds) να αποκτήσουν για ψίχουλα και να πουλήσουν τις κατοικίες και άλλους χώρους των οικογενειών που φτιάχτηκαν με κόπους μιας ζωής.

Για εμάς τον λαό, η μόνη λύση είναι η αλληλεγγύη και η δράση απέναντι σε αυτή την άγρια επίθεση. Η μαζικότητα των λαϊκών κινητοποιήσεων είναι η μόνη δύναμη που τρομάζει τους άρπαγες, που προσπαθούν με ψέματα να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα που δεν κρύβεται.

Ήδη η αποχή των συμβολαιογράφων, από μιας άποψης, ήταν μια πρώτη νίκη. Σε όλη την Ελλάδα μέρα με τη μέρα δυναμώνει το κίνημα αντίστασης.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΘΕΣΗ!

Κάθε Τετάρτη, εδώ και δύο χρόνια, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, κινήσεις πολιτών, τοπικοί φορείς, μεμονωμένοι πολίτες, προσπαθούν και καταφέρνουν να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει στον αγώνα μέσα από τον

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.

Σε καλούμε κάθε Τετάρτη στις 3:30 μ.μ. στη συγκέντρωση έξω από το ειρηνοδικείο της Ξάνθης, όπου πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί σπιτιών συμπολιτών μας για να τους σταματήσουμε!

Λαϊκή Ενότητα Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα