Κοινωνία Τελευταία Νέα

Έχουν δίκιο και φωνάζουν οι γονείς του ειδικού σχολείου. Τα παιδιά τους διδάσκονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες

eeeek xanthis

     Ήταν 10 Οκτωβρίου, απόγευμα, όταν ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι επιτέλους μετά από 13 δύσκολα χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για να στεγαστεί, έστω και προσωρινά, το ΕΕΕΕΚ Ξάνθης σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις. Δεν κράτησε η χαρά μας όμως ούτε δύο εβδομάδες.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων αποφάσισε την παραμονή του σχολείου στις απαράδεκτες τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις στην αυλή του Γυμνάσιου Γενισέας.

Αποφάσισε την παραμονή των παιδιών μας σε αίθουσες που στάζουν όταν βρέχει, που είναι παγωμένες τον χειμώνα, που μετατρέπονται σε φούρνους αργότερα  στα τέλη του διδακτικού έτους, που δεν πληρούν καμία  ασφάλεια στις μετακινήσεις ατόμων με αναπηρίες, που δέχονται συχνές επισκέψεις από τρωκτικά, που δεν έχουν καμία ηχομόνωση που δεν έχουν διαδρόμους και στέγαστρα με αποτέλεσμα τα παιδία μας να βρέχονται ή να κρυώνουν κατά την μετακίνηση τους στα διαλείμματα. Είναι μεταλλικά προκάτ και όσα χρήματα και αν ξοδευτούν πάλι μεταλλικά προκάτ θα είναι.

Άραγε αξίζει να συνεχίζουμε να τα στέλνουμε σε αυτό το σχολείο;

Δεκατρία χρόνια δεν είναι αρκετά; Σύμφωνα με τα λεγόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων   «ο φάκελος για την ανέγερση του νέου κτηρίου βρίσκεται στα μισά της διαδρομής»  δηλαδή θα πρέπει να παραμείνουν τα παιδιά μας- οι ήρωες- άλλα τόσα χρόνια μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες.

Γιατί παίζετε με την είδη καταπονημένη υγεία  των παιδιών μας; Γιατί  παίζετε με την καταρρακωμένη ψυχική ισορροπία  μας. Γιατί θεωρείτε  τα παιδιά μας   μαθητές 2ης κατηγορίας σε σύγκριση με τους μαθητές του Γυμνασίου Γενισέας;  Πού είναι η ευαισθησία απέναντι σε άτομα με αναπηρίες;  Γιατί μας θυμηθήκατε τώρα μετά από 13 χρόνια;  Αντί να ζητηθεί συγνώμη για την πολυετή αδιαφορία, κρατάτε ομήρους τα παιδιά μέσα στα ταλαιπωρημένα από τον χρόνο μεταλλικά προκάτ.

Τι θα γίνει με τον συνεχόμενα αυξανόμενο αριθμό των μαθητών; Θα εγκατασταθεί και τέταρτο προκάτ στην αυλή του σχολείου;

Πόσες φορές έχουν έρθει οι αρμόδιοι στο σχολείο για να συζητήσουν με τα παιδιά και τους καθηγητές τους και να  διαπιστώσουν από κοντά τις πραγματικές ανάγκες τους;

Ας ρίξουμε μια ματιά στους γύρο νομούς από  Σέρρες μέχρι  Διδυμότειχο, να δούμε τα κτήρια που στεγάζουν τα αντίστοιχα ΕΕΕΕΚ και να κάνουμε μια σύγκριση.

Απαιτούμε την άμεση μεταφορά του ΕΕΕΕΚ στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ξάνθης γιατί θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη προσωρινή λύση.

Ζητάμε από τον Δήμο Αβδήρων να επιταχύνει τις διαδικασίες προώθησης του φακέλου στο ΥΠΕΚΑ και υλοποίησης του έργου για να χτιστεί όσο γίνεται γρηγορότερα το καινούργιο κτήριο στη Γενισέα  που θα στεγάσει τα παιδία μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Ο Πρόεδρος Γκούρτσας Γεώργιος

Ο  Γραμματέας Μπαλαμπανίδης Χρήστος

Σχετικά Άρθρα