slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Έτσι το σπίτι σου θα καταναλώνει 70% λιγότερο…! Κάν το και χωρίς χρήματα με Δωρεάν μελέτη και κατάθεση φακέλου στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Η ενεργειακή αναβάθμιση μέσω των δομικών υλικών μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%. Είναι γεγονός ότι η αντικατάσταση δομικών υλικών, όπως τα τζάμια, τα κουφώματα, τα χρώματα, κ.α., μπορεί να αναβαθμίσει ενεργειακά ένα κτίριο και να συντελέσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το σημαντικό όμως είναι να γίνει με το σωστό τρόπο, ύστερα από ενεργειακή επιθεώρηση και προσομοίωση του κτιρίου και, κυρίως, από υπεύθυνο μηχανικό.

 

Σήμερα έχουμε στη διάθεση μας τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μοντελοποιούμε ένα κτίριο με πολύ καλή προσέγγιση, να λαμβάνουμε υπόψη μας πολύ συγκεκριμένα κλιματικά δεδομένα, να προσεγγίζουμε με ακρίβεια όλους εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου και να προτείνουμε υπεύθυνες και αποτελεσματικές λύσεις για την ενεργειακή του αναβάθμιση. Αυτή η αναβάθμιση μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%, ιδιαίτερα σε κτίρια που είναι κατασκευασμένα πριν την δεκαετία του 80` (όταν και θεσμοθετήθηκε ο Κανονισμός Θερμομόνωσης) και είναι ως επί το πλείστον αμόνωτα.

 

Αν θέλουμε να βάλουμε μια σειρά στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ανάλογα με την αποτελεσματικότητα τους, αυτή θα μπορούσε να είναι:

Θερμομόνωση Κελύφους και Στέγης
Θερμογέφυρες
Κουφώματα
Αεροστεγανότητα (κάτι άγνωστο στην Ελλάδα που όμως ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος για την απώλεια ενέργειας)
Σκίαση
Φωτισμός
Ζεστό νερό χρήσης
Συστήματα Θέρμανσης – Ψύξης

 

Τα δομικά υλικά καθορίζουν στο 60% την ενέργεια που σπαταλά το σπίτι σου

Τα δομικά υλικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή κατανάλωση ενός κτιρίου (κυρίως αυτά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξωτερικού κελύφους του κτιρίου) ενώ μπορούν και να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή του κατάταξή. Θα μπορούσαμε, ανάλογα με τη μεθοδολογία κατασκευής, να κατατάξουμε τις εξωτερικές τοιχοποιίες σε τρεις γενικές κατηγορίες: τις ελαφρές, τις μέσες (ή σύμμικτες) και τις βαριές τοιχοποιίες. Και στις τρεις περιπτώσεις, τα υλικά με τον χαμηλότερο συντελεστής θερμοπερατότητας (δηλαδή τον  συντελεστή που δηλώνει το πόσο “ξεγλιστρά” η θερμότητα) είναι αυτά που καθορίζουν σε ποσοστό έως και 60% την συνολική ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου. Αυτά τα δομικά υλικά καθιερώθηκε εδώ και πέντε δεκαετίες να ονομάζονται μονωτικά υλικά. Η εξέλιξη τους συνεχίζεται εντυπωσιακά και στις μέρες μας. Η συνήθης τοποθέτηση του μονωτικού υλικού στο κέλυφος του κτιρίου είναι στην εξωτερική πλευρά της τοιχοποιίας. Με αυτόν τον τρόπο το κτίριο «θωρακίζεται» από την επιρροή των εξωτερικών συνθηκών, ενώ παράλληλα μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης υγρασίας και μούχλας.

 

Αν είστε στην Ξάνθη Κομοτηνή ή Καβάλα και θέλετε να κάνετε αλλαγές στο σπίτι σας (σε θέρμανση, ηλιακό, θερμομόνωση, αλλαγή κουφωμάτων, τέντες, φωτοβολταϊκά κλπ), μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» και να έχετε ΔΩΡΕΑΝ μελέτη και σύνταξη φακέλου από τον Μηχανολόγο Μηχανικό Ιωάννη Διαμαντίδη και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Διαμαντίδης είναι εγκεκριμένος συνεργάτης των τραπεζών που δουλεύουν το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» και δεν θα χρειαστεί να επισκεφθείτε καν την τράπεζα. Η αίτησή σας θα διεκπεραιωθεί από την Diathermiki Ιωάννης Διαμαντίδης και ο φάκελός σας θα κατατεθεί ολοκληρωμένα και ΔΩΡΕΑΝ.

Οι χρόνοι είναι πιεστικοί. Το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» θα δεχθεί περιορισμένο αριθμό αιτήσεων και ανοίγει τέλος Οκτωβρίου 2017. Στο προηγούμενο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» η Diathermiki Ιωάννης Διαμαντίδης ενέταξε δεκάδες φακέλους για την Ξάνθη οι οποίοι εγκρίθηκαν ομαλά και τα έργα υλοποιήθηκαν επιτυχώς.

 

Περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ

 

Εναλλακτικά επικοινωνήστε στο Τηλ 2541066001 η στο κατάστημα Diathermiki Ιωάννης Διαμαντίδης στην οδό Δημοκρίτου & Αίμου 1 Ξάνθη (έναντι ΚΤΕΛ)

 

 

Σχετικά Άρθρα