slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Έτσι θα διοικηθεί η ΔΕΥΑΞ. Νέες αλλαγές στην κυβερνησιμότητα των ΔΕΥΑ

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ.
Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του νόμου 1069/1980 Α’ 191 αντικαθίσταται ως εξής: «Η ΔΕΥΑ που συνίσταται σε ένα δήμο διοικείται από 11μελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο με τους αναπληρωτές του και αποτελείται από το δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν σύμβουλο ως πρόεδρο και έξι ακόμα αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου εκ των οποίων οι τέσσερις ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου.

Τι έλεγε το πρώτο εδάφιο της παραγράφου ένα του άρθρου τρία του νόμου 1069 / 1980 Α 191:
«1. Η ΔΕΥΑ που συνίσταται από ένα μόνο Δήμο διοικείται από 11 με λες διοικητικό συμβούλιο το οποίο ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο με τους αναπληρωτές του και αποτελείται από το δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν σύμβουλος πρόεδρο και έξι ακόμα ρε τους εκπροσώπους του Δήμου εκ των οποίων οι τέσσερις ανήκουν στην παράταξη του επιτυχόντος συνδυασμού. Εκτός από τέσσερα τους εκπροσώπους του Δήμου σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου ορίζονται ακόμα με τους αναπληρωτές τους ένα μέλος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση που υποδεικνύεται από την πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην επιχείρηση η εφόσον λείπει τέτοια από το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση τους οποίους ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου συγκαλέσει γενική συνέλευση για το σκοπό αυτό ένα μέλος ως εκπρόσωπος περιβαλλοντικού η κοινωνικού φορέα της περιοχής κάτοχος πτυχίου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ισοτίμου τίτλου της αλλοδαπής με αποδεδειγμένη εμπειρία οι γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης δύο δημότες οι μόνιμοι κάτοικοι με αποδεδειγμένη εμπειρία η γνώση συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης. Ο καθορισμός του περιβαλλοντικού κοινωνικού φορέα του προηγούμενου εδαφίου κυρία πιστός συνδρομή των προϋποθέσεων στο πρόσωπο του προτεινόμενου από αυτόν μέλους γίνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο αντιπρόεδρος ορίζεται κατά την πρώτη δε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει ψήφιση του προέδρου.

 

σ.ε Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας νέος πρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση Ϋδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης θα είναι ο στενός συνεργάτης του Μανώλη Τσέπελη γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης.

Σχετικά Άρθρα