slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Έτοιμοι για το μεγαλύτερο καρναβάλι των τελευταίων ετών στην Ξάνθη | Δείτε τι αποφάσισε η οργανωτική σήμερα

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7 το απόγευμα η πρώτη οργανωτική συνεδρίαση για το καρναβάλι Ξάνθης 2019. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης στο δημαρχείο στην κεντρική πλατεία υπό την προεδρία του προέδρου του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα οργανωτικά που αφορούν την καρναβαλική παρέλαση αλλά και τις υπόλοιπες μέρες των εκδηλώσεων. Για πρώτη φορά φέτος στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης αλλά και στο αμφιθέατρο αποφασίσθηκε να έχει καθημερινά κάποια εκδήλωση ενώ διαχωρίστηκε πλήρως την πρώτη μέρα στις 21 Φεβρουαρίου ημέρα έναρξης του καρναβαλιού η έναρξη με την λαογραφική παρέλαση.

Οι σύλλογοι που θα παρελάσουν φέτος αγγίζουν τους 30 ενώ θα πλαισιωθούν με οκτώ νέα άρματα τα οποία στην αρχή ενώ είχαν πάρει απόφαση να παρελάσουν στην αρχή της παρέλασης τελικά θα παρελάσουν ανάμεσα στους συλλόγους, ανά τέσσερις συλλόγους ένα.

Την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 10 Μαρτίου για πρώτη φορά φέτος θα την κλείσει ένα άρμα ενώ κοντά μας θα βρίσκεται και «ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού» τον οποίο γνωρίσαμε πέρυσι με την εντυπωσιακή του στολή και τα πολλά πλούσια δαχτυλίδια…Όσο αφορά την Βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού θα γίνει  οντισιόν στις 13 Φεβρουαρίου στο hotel elisso.

Ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού ζήτησε από τους πολιτιστικούς συλλόγους όσο το δυνατόν γρηγορότερα να στείλουν στο κέντρο πολιτισμού τις φωτογραφίες και το θέμα του συλλόγου για  την φετινή παρέλαση για να μπορέσουν οι υπεύθυνοι σιγά-σιγά να κάνουν και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο για να μπορέσει να τις δει ο κόσμος.

Ακούστηκαν στην αίθουσα κάποια παράπονα όσον αφορά τον ήχο της παρέλασης και δόθηκε ιδέα από το νεοσύστατο σύλλογο «Ξάνθης παράδοση» με εκπρόσωπο τον Σταύρο Καρυπίδη να τοποθετηθούν περισσότερα ηχητικά συστήματα με μικρότερη ένταση για να υπάρχει ομοιόμορφος ήχος κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Παρουσιαστής για φέτος θα είναι και πάλι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος που εντυπωσίασε με την περσινή του εμφάνιση και μετάδοση της παρέλασης στην τηλεόραση ενώ αναζητείται και νεαρή συμπαρουσιάστρια με καταγωγή από την Ξάνθη.

Όσο αφορά τους επώνυμους καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος κρατά τα χαρτιά του κλειστά αφού ακόμη όλα είναι στις διαπραγματεύσεις…

Ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης ζήτησε καλύτερη αστυνόμευση την περίοδο των εορτών για να αποφευχθούν πιθανά έκτροπα από πλανόδιους και παράνομους μικροπωλητές

Επόμενη συνεδρίαση της οργανωτικής του καρναβαλιού για διάφορα θέματα που θα προκύψουν λίγες μέρες πριν την έναρξη των εορτών.

Από την σημερινή συνεδρίαση:

 

Σχετικά Άρθρα