Έβρος Τελευταία Νέα

Έξι διακινητές έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, Δυσκολεύουν τα πράγματα στον Έβρο

13 metanaastes 2 ayto (1) 13 metanaastes 2 ayto

Συνελήφθησαν στις 12-9-2014 το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, έξι διακινητές, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Συρίας και Πακιστάν και ένας ημεδαπός, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο υπήκοοι Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου- Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους τρεις 45χρονους υπηκόους Βουλγαρίας (έναν άνδρα και δύο γυναίκες), διότι μετέφεραν στο εσωτερικό 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, με βουλγάρικες πινακίδες, επτά μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 54χρονο ημεδαπό και τον 26χρονο υπήκοο Συρίας, διότι όπως προέκυψε, ο 54χρονος μετέφερε με το Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο του, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας, από την Ορεστιάδα στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο 26χρονος τους ανέμενε, προκειμένου να τους διαθέσει εισιτήρια του Ο.Σ.Ε., διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας των βουλγάρικων αρχών.

Στη τρίτη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 35χρονο υπήκοο Πακιστάν, διότι όπως προέκυψε, εξέδωσε εισιτήρια του Ο.Σ.Ε. με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου να τα διαθέσει σε δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν:

3 οχήματα

3 εισιτήρια του Ο.Σ.Ε.

4 πλαστά δελτία ταυτότητας

το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού και Διδυμοτείχου Έβρου.

 

***Θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για τις νέες αναρτήσεις στο xanthinews.gr ; Απλά κάντε LIKE ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα