Οικολογία Τελευταία Νέα

Ένταξη της 1 ης μονάδας στη Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ

epamath (3) epamath (1) epamath (2)

Η γεωργία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Στα πλούσια και γόνιμα εδάφη των υγροτοπικών συστημάτων παράγονται αγροτικά προϊόντα υψίστης διατροφικής αξίας, όπως είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Ο Φορέας Διαχείρισης του ΕΠΑΜΑΘ έχοντας ως μέριμνα τη δημιουργία ενός δικτύου προϊόντων μοναδικής ταυτότητας που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και θρεπτική αξία, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό περιβάλλον και εξοικονομώντας πολύτιμους φυσικούς πόρους, δημιούργησε τη Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ.

Σκοπός της Σήμανσης Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ είναι να λειτουργήσει ως ένα επιπλέον σύμβολο πιστοποίησης των προϊόντων που παράγονται στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ) με σεβασμό στην προστατευόμενη περιοχή.

Η ένταξη της πρώτης μονάδας συσκευασίας και διάθεσης προϊόντων φυτικής παραγωγής στη Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ είναι γεγονός. Συγκεκριμένα το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία ένταξης του αγροτικού συνεταιρισμού Χρυσούπολης “NESPAR”. Η μονάδα βρίσκεται στο Χρυσοχώρι και ασχολείται με την παραγωγή, διατήρηση, συσκευασία, τυποποίηση και εξαγωγή και εμπορία φρέσκων λαχανικών και φρούτων όπως το σπαράγγι, ακτινίδιο, βερίκοκο και δαμάσκηνο. Η NESPAR έχει εδραιώσει ένα πολύ καλό όνομα για το σπαράγγι στην ευρωπαϊκή αγορά τηρώντας τα διεθνή πρότυπα παρασκευής και εξοικονόμησης πόρων.

Όλες οι πιστοποιημένες μονάδας θα προβάλλονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΦΔ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό που θα διατίθεται στα δύο Κέντρα Πληροφόρησης του ΦΔ, στο Πόρτο Λάγος και στην Κεραμωτή.

Σχετικά Άρθρα