Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ένα νέο μονοπάτι στην περιοχή των Μοναστηριών στην Ξάνθη

DCIM100GOPROG0040197. neo  monopati monastiria eos neo  monopati monastiria eos (1)

Ένα νέο μονοπάτι συνδέει το μοναστήρι της Καλαμούς με την ποδηλατική πίστα που βρίσκεται στα λιβάδια πίσω από την κορυφή Μοναστήρι (Θηλιά). Η αρχή του βρίσκεται στην πρώτη στροφή του χωματόδρομου που ξεκινά από την Καλαμού. Το μονοπάτι έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα, κινείται μέσα στο δάσος παράλληλα με το δρόμο της Θηλιάς, περνά από ένα βράχο με καταπληκτική θέα και δίνει τη δυνατότητα να φτάσει κανείς στα λιβάδια χωρίς να περπατήσει ή να τρέξει σε δρόμο. Η σήμανσή του έγινε με πινακίδες κίτρινου χρώματος, όπως αυτές του μονοπατιού που οδηγεί από τη γέφυρα του Σαμακώβ στην Καλαμού. Έτσι μπορεί κάποιος, ακολουθώντας τα κίτρινα σήματα, να φτάσει από τη γέφυρα στην ποδηλατική πίστα μετά από πορεία 4,7 χιλιομέτρων!

Η αρχική διάνοιξη και σήμανση έγινε, με πρωτοβουλία του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, την Κυριακή 14/12/2014 από ομάδα 20 ατόμων (πεζοπόρους, δρομείς και ποδηλάτες). Η διάνοιξη ήταν πολύωρη και κοπιαστική αλλά όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την νέα διαδρομή. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις 14/01/2015 (στο πρώτο περπάτημα της Τετάρτης για το νέο χρόνο!) από 15 μέλη του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

Η διάνοιξη του μονοπατιού εντάσσεται σε μια συλλογική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν εδώ και δυο χρόνια μαθητές και μαθήτριες από αρκετά σχολεία της πόλης μας, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς και οργανωμένου δικτύου μονοπατιών γύρω από την πόλη. Σε συνάντηση με το δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο και από κοινού με άλλους φορείς, όπως οι “Xanthi Runners” και οι “MOUNTAIN ACTIVE”, υποβλήθηκε αίτημα για συνδρομή του Δήμου Ξάνθης στην προσπάθεια αυτή. Από τη συνάντηση αυτή προέκυψε μία, κατ’ αρχήν, θετική ανταπόκριση. Ελπίζουμε ότι γρήγορα ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών γύρω από την πόλη θα είναι έτοιμο για χρήση τόσο από τους πολίτες όσο και από τους επισκέπτες της πόλης μας !!

Σχετικά Άρθρα