Επιστολές Τελευταία Νέα

Ένα λεωφορείο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Η σημερινή επικαιρότητα μπορεί να συνοψιστεί με 5-6 αράδες : Η Ελλάδα ολόκληρη πνίγεται μέσα σε ορδές χιλιάδων δυστυχισμένων, πεινασμένων , καταδιωγμένων μεταναστών/φυγάδων/προσφύγων από την Ανατολή που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή, χωρίς να είναι σε θέση είτε να τους βοηθήσει με κάποιο τρόπο να φάνε, να κοιμηθούν και να πλυθούν, είτε να τους επαναπροωθήσει προς όπου θέλουν να πάνε. Και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα , αμήχανη και συνωμοτική, σχεδιάζει εκβιαστικές εκλογές για να αποδράσει από τις ευθύνες.

Με πολύ εύγλωττο τρόπο, γνωστός αρθρογράφος παρομοιάζει σήμερα σε άρθρο του την πολιτική κατάσταση με τις διαδρομές των ταξί και τις προθέσεις του επιβιβαζόμενου πελάτη για τον τόπο προορισμού που δεν μπορούν να εκπληρωθούν γιατί το ταξί έχει άλλον πελάτη που πάει αλλού. Ο πελάτης δεν μπαίνει και περιμένει άλλο ταξί. Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει, έστω κι αν το ταξί πάει στο Φάληρο κι ο ίδιος στο Γαλάτσι γιατί έχει μπερδέψει το Βορά με το Νότο και πιστεύει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μπορεί να φτάσει στο Φάληρο, έστω κι αν το «όχημα» πάει Γαλάτσι.

Εγώ θα το… προχωρήσω λίγο το θέμα, παρομοιάζοντας την πολιτική μας κατάσταση με τις διαδρομές των λεωφορείων και τον επιβάτη που επιβιβάζεται για να πάει στον Άγιο Σώστη σε ένα λεωφορείο που πάει στη …Λαμπρινή, ΓΕΜΑΤΟ επιβάτες που πάνε όλοι προς Λαμπρινή και αναγκάζει τον οδηγό με τη βία, να στρίψει και να τον πάει στη Λαμπρινή παρά τις διαμαρτυρίες. Και στο δρόμο, όταν ο επαναστάτης επιβάτης έχει πείσει τους άλλους επιβάτες ότι «καλά είναι και στη Λαμπρινή», ανεβαίνει ένα άλλος, πιο επαναστάτης επιβάτης, συνοδευόμενος από 2-3 άλλους «συντρόφους» του και αναγκάζει τον οδηγό να στρίψει προς Αιγάλεω γιατί αυτός είναι ο προορισμός του. Και οι τρεις νέοι επιβάτες, πείθουν με τα επιχειρήματά τους – ή και τον εκφοβισμό- τους επιβάτες που πήγαιναν στον Άγιο Σώστη και πείστηκαν να πάνε στη Λαμπρινή, ότι «μια χαρά θα είναι και στο Αιγάλεω».

Αν η πολιτική μας ζωή ήταν αυτό το λεωφορείο, οι επιβάτες ήταν ΣΥΡΙΖΑ και οι «επαναστάτες εισβολείς» συνεργαζόμενες συνιστώσες, πόσοι τέτοιοι «εισβολείς» μπήκαν με άλλους προορισμούς και «έπεισαν» οδηγό και επιβάτες να πάνε εκεί που εκείνοι ήθελαν;

Το λεωφορείο συνεχίζει να κινείται επάνω στην κινούμενη άμμο που λέγεται Ελλάδα. Που θα καταλήξει;

Σχετικά Άρθρα