Γενική

Ένα ευχάριστο βιωματικό θέμα που χάρηκαν μικροί και μεγάλοι

Πετυχημένο το σεμινάριο της Παιδικής Πολιτείας με θέμα: «Κοινωνικοπαιδαγωγικό θέατρο και μουσικοκινητικές δραστηριότητες»- Συγχαρητήρια στην κα Ευαγγελία Σκουμπρή

Στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της Παιδικής Πολιτείας αλλά και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής μας, η Παιδική Πολιτεία πραγματοποίησε το σεμινάριο με θέμα «Μουσικοκινητικές Δραστηριότητες και Κοινωνικοπαιδαγωγικό Θέατρο».
Εισηγητής ο κ. Μανόλης Φιλιπάκης, εμψυχωτής, παιδαγωγός, διδάσκων στην Μετεκπαίδευση Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ο εμψυχωτής- παιδαγωγός Μανόλης Φιλιπάκης είναι γνωστός σε όλους τους Έλληνες παιδαγωγούς που προσπαθούν να δώσουν ένα εμψυχωτικό και δημιουργικό κλίμα στην καθημερινή τους διδασκαλία.
Είναι γνωστός στον παιδαγωγικό χώρο για την ιδιαίτερη και χαρισματική του διδασκαλία, αλλά και για το παιδαγωγικό του υλικό το οποίο αποδεικνύεται πολύτιμο και χρήσιμο για όλους όσους ασχολούνται με παιδιά.
Το θέμα του σεμιναρίου αναφερόταν στη μουσική και στην κίνηση με απώτερο σκοπό τη δράση. Ήταν ένα ευχάριστο βιωματικό θέμα που έδινε στον παιδαγωγό τη δυνατότητα να παίξει και να δημιουργήσει μαζί με άλλους, αναγνωρίζοντας τελικά τη σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων για τα παιδιά.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν παιχνίδια συνεργασίας, ομάδας, εμπιστοσύνης, επαφής, κλπ, με κίνηση και λόγο.
Συγχαρητήρια στην υπεύθυνη της Παιδικής Πολιτείας κ. Ευαγγελία Σκουμπρή για αυτήν τη θαυμάσια πρωτοβουλία!


Σχετικά Άρθρα