Καβάλα Τελευταία Νέα

Έναρξη μαθημάτων από τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας

istioploha kavala (4) istioploha kavala istioploha kavala (1) istioploha kavala (2) istioploha kavala (3)

Άρχισαν οι εγγραφές για την περίοδο Φθινόπωρο 2014 της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ.  των τμημάτων Κεραμωτής και Φαναρίου.

Η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, που τους δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσουν με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα. Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λπ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η Σχολή του Ν. Ο. Καβάλας απονέμει Δίπλωμα Κυβερνήτη στους μαθητές.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει  πρακτική εξάσκηση στο σκάφος διάρκειας 60 ωρών και θεωρητικά μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο Φανάρι και το 1ο τμήμα ξεκινάει μαθήματα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα τμήματα. Στο Φανάρι θα λειτουργήσουν επίσης τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων και τμήματα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.

Η απόκτηση του διπλώματος κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του Ν. Ο. Καβάλας δεν είναι το τέρμα. Για όποιον θέλει να μείνει κοντά στη θάλασσα, είναι η αρχή της δράσης. Οι μαθητές της σχολής γίνονται μέλη του Ομίλου και μπορούν να πάρουν μέρος σε εκδρομές  με ιστιοφόρα, να συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας ή να ενταχθούν σε κάποιο από τα σκάφη του Ομίλου, παίρνοντας μέρος στους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας.

Σχετικά Άρθρα