Γενική

Έκοψε την πίτα της

Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, η ΕΠΣ Ξάνθης, μετά τις εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, διοργάνωσε πανηγυρική εκδήλωση όπου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα της, απένειμε τα κύπελλα και τα μετάλλια στις πρωταθλήτριες ομάδες και σ αυτές που διακρίθηκαν για το ήθος τους ενώ βράβευσε και μαθητές για τις επιδόσεις στα μαθήματα τους.
Τη φετινή εκδήλωση της Ένωσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ο πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Αλέκος Κοντός, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, ο αντινομάρχης Περικλής Καρβουνίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης, ο ταμίας της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΠΣ Νίκος Σαρής, ο πρόεδρος του
Σ.Δ.Π. και αρχιδιαιτητής Πασχάλης Λύρατζης, ο πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΟΞ -SKODA ΞΑΝΘΗ Χρ. Διαμαντής, σύσωμη η διοίκηση της Ένωσης και εκπρόσωποι των σωματείων.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, που είχε κληθεί να παραστεί αλλά δεν μπόρεσε, έστειλε σχετική επιστολή με την οποία εκφράζει τις ευχαριστίες του για την τιμητική πρόσκληση και επισημαίνει ότι «υποχρεώσεις μου από καιρό προγραμματισμένες δεν μου επιτρέπουν να μοιραστώ μαζί σας αυτή την όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα. Θεωρείστε ωστόσο ως δεδομένο ότι η ΕΠΟ κι εγώ προσωπικά, βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας, στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλετε, για να ενισχύουμε όλοι μαζί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην περιφέρεια…».
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Σπυριδόπουλος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους εξήγησε τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτή εκδήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον μήνα αυτό η ΕΠΣ, στην γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μαζί με την κοπή της βασιλόπιτας επιβραβεύει τις προσπάθειες των μελών της, σωματείων αλλά και των αθλητών της, που διακρίθηκαν σε όλες τις δραστηριότητες τους την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο». Παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με κυριότερο το οικο¬νομικό προτρέποντας πολιτικούς, Νομάρχη και δημάρχους να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και κατά τη διάρκεια των απονομών σύντομοι χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων, οι οποίοι πέρα από τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία, εξήραν το έργο της τοπικής Ένωσης και τη συμβολή που έχει η δραστηριότητα της στην ευρύτερη κοινωνία.
Οι απονομές
Οι ομάδες που πήραν κύπελλο και μετάλλια ήταν: Η ΑΠΟΞ SKODA για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 κατ., ο Ατρόμητος Χρύσας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β1 κατ., ο ΜΑΟ. Κενταύρου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β2 κατ. και ο Αρης Αβατου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ1 κατ. Το κύπελλο ήθους απονεμήθηκε στην Α.Ε. Πάχνη και τον Δημόκριτο Τύμπανου. Ιδιαίτερη τιμή έγινε στη Μικτή Ομάδα Νέων για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ενώ μετάλλια απονεμήθηκαν τόσο στον προπονητή της Μπάμπη Σπυριδόπουλο όσο και στους δύο παράγοντες της Ένωσης Δημ. Χατζηγεωργίου και Ν. Αποστολίδη. Για τις επιδόσεις στα μαθήματα τους τιμήθηκαν: Ο ποδοσφαιριστής της Κεσσάνης Ερασμίου Χρήστος Λεπίδας και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λεύκης Στράτος Χάιτίδης.
Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση δείπνου στους παριστάμενους.

Σχετικά Άρθρα