Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Έκλεψαν τέσσερα φορτηγά από εργοτάξιο αλλά στο πέμπτο τους έπιασαν στα πράσα

Συνελήφθησαν στις 18-3-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, τρεις ημεδαποί, δύο 30χρονοι και ένας 26χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται επίσης ένας ημεδαπός συνεργός τους, ηλικίας 32 ετών.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων από εργοτάξια, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από 5-2-2014 έως 6-3-2014, στο νομό Ροδόπης. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τους τρεις δράστες, διότι, μαζί με τον 32χρονο, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη, αφαίρεσαν, από εργοτάξιο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 5-2-2014 έως 6-3-2014, αφαίρεσαν, από εργοτάξια, άλλα τέσσερα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι οι τρεις ημεδαποί (ηλικίας 30 και 32 ετών) έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Επιπλέον ο 32χρονος έχει απασχολήσει για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα εκβίασης και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ο ένας 30χρονος για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και απόπειρα ληστείας και ο δεύτερος (30χρονος) για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών και η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Σχετικά Άρθρα