Δράμα Τελευταία Νέα

Έκλεψαν δυο αμάξια από μάντρα μεταχειρισμένων αλλά δεν τα χάρηκαν

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σταυρούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κλοπή από επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων, που διαπράχθηκε, την 7-2-2017 το βράδυ, στο νομό Δράμας.

Συνελήφθη στις 8-2-2017, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, κλοπή τροχοφόρου, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, ο δράστης με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, μετέβησαν  με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων, στην Εθνική Οδό Δράμας- Καβάλας, όπου αφού την διέρρηξαν, προκαλώντας φθορές, στη συνέχεια αφαίρεσαν από το εσωτερικό της κλειδιά αυτοκινήτων και από τον αύλειο χώρο δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Λίγη ώρα αργότερα, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό δραστών αξιόποινων πράξεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν μετά από καταδίωξη το ένα από τα αφαιρεθέντα οχήματα, στο οποίο επέβαινε ο 38χρονος.

Από τις εμπεριστατωμένες έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή της Δράμας και το δεύτερο αφαιρεθέν όχημα. Επίσης, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκε, ολοσχερώς κατεστραμμένο από πυρκαγιά, το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μεταβούν στην παραπάνω επιχείρηση. Για το εν λόγω αυτοκίνητο και την πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε, προέκυψε ότι είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω αφαιρεθέντα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, καθώς επίσης και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων που εντοπίσθηκαν σε ένα από αυτά. Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας.

Σχετικά Άρθρα