Κοινωνία Τελευταία Νέα

Έκλεψαν αμάξι και νομίσματα από την Γερμανία και θέλησαν να περάσουν από τους Κήπους

plastografia

Συνελήφθησαν στις 7-12-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 43, 32 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπές.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι δύο δράστες, ηλικίας 32 και 23 ετών, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα. Εκεί κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, μία άδεια κυκλοφορίας, ένα μισθωτήριο συμβόλαιο και μία κάρτα διεθνούς ασφάλισης αμφιβόλου γνησιότητας. Επίσης, κατά τον ενδελεχή έλεγχο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος:

4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

3 ηλεκτρονικές συσκευές

1 κινητό τηλέφωνο

4 επετειακά νομίσματα Γερμανίας και Ρωσίας

1 επετειακό ρολόι με ενσωματωμένο νόμισμα Γερμανίας

7 ομφαλοί κλειδαριάς με τα αντίστοιχα κλειδιά

Ακολούθως, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αξιωματούχου του FRONTEX, προέκυψε ότι τα παραπάνω νομίσματα- ηλεκτρονικές συσκευές, είχαν κλαπεί από δύο οικίες και ένα κατάστημα σε πόλη της Γερμανίας. Συνολικά κατασχέθηκαν τα παραπάνω κλοπιμαία, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας και το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο 43χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Εκεί κατά τον ενδελεχή έλεγχο από τους αστυνομικούς, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Ιταλίας, ως όχημα κλεμμένο, καθώς επίσης ότι η άδεια κυκλοφορίας που κατείχε και επέδειξε ο δράστης είναι πλαστή. Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, η πλαστή άδεια κυκλοφορίας και το χρηματικό ποσό των 345 ευρώ και 100 δολαρίων Αμερικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Σχετικά Άρθρα