slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Έκκληση απόστρατων Ξάνθης για Βοήθεια Ελληνικών Σχολείων Χιμάρας και Αργυροκάστρου

           Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για το προσεχές Προσκυνηματικό ταξίδι που θα πραγματοποιήσουμε στη Β. Ήπειρο, από 12-15 Οκτ. 2017, ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στα 7976 Ελληνόπουλα εκείνα, που στο Έπος του 1940/41, αφού πολέμησαν γενναία για την Ελευθερία της Πατρίδος, έπεσαν ηρωϊκά στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους άταφοι με τα οστά τους διάσπαρτα στα πεδία των μαχών ή προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους και σε οστεοφυλάκια περιμένοντας την έγκριση για την ταφή τους.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού μας αυτού, θα ξαναεπισκεφθούμε, (μετά την πρόσφατη επίσκεψη στις 26 Αυγ στα σχολεία του Αργυροκάστρου) και πάλι τα δύο (2) σχολεία της Ελληνικής Ομογένειας, στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ και τη ΧΙΜΑΡΑ. Συγκεκριμένα στο «9-χρονο Ελληνικό Σχολείο ΟΜΗΡΟΣ» (Δημοτικό- Γυμνάσιο) στην ΧΙΜΑΡΑ, στο οποίο φοιτούν περίπου 131 Ελληνόπουλα και το «9-τάξιο Ελληνοαλβανικό Σχολείο ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου», στο οποίο φοιτούν μαθητές της Εθνικής Ελληνικής Ομογένειας αλλά και άλλοι νέοι από την Αλβανία, που έχουν ως δόγμα τους τη Χριστιανική Ορθόδοξη Πίστη.

Στις πραγματοποιούμενες επισκέψεις αυτές τα παιδιά των σχολείων και οι δάσκαλοι & καθηγητές τους, μας υποδέχονται με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση, εκδηλώνοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη τους, για τα βιβλία, τη γραφική ύλη και τα αναλώσιμα υλικά που τους μεταφέρουμε. Αισθάνονται ότι εμείς που ζούμε στην Μητέρα Πατρίδα την Ελλάδα, δεν τους ξεχνούμε και είμαστε στο πλευρό τους αναγνωρίζοντας έμπρακτα με την επίσκεψή μας το Εθνικό καθήκον που επιτελούν, κρατώντας ζωντανό τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελληνικής Εθνικής Ομογένειας .

Τα ‘’δώρα’’ μας, ήταν από προσφορές των μελών μας, όπως και άλλα που μας χορήγησαν ή διέθεσαν ευγενικά οι Αρχές και οι συμπολίτες μας, από την Ξάνθη και όχι μόνον, αλλά ιδιαίτερα από τους Ομογενείς μας  από το Τορόντο του ΚΑΝΑΔΑ, οι οποίοι μας ενίσχυσαν με σημαντική Οικονομική Βοήθεια.

Σε επικοινωνία με τους διευθυντές και τους δασκάλους των σχολείων, μας ενημέρωσαν ότι οι Βιβλιοθήκες των Σχολείων γέμισαν και ταυτόχρονα μας παρακάλεσαν στη φετινή επίσκεψη μας, αν είναι δυνατόν, να τους μεταφέρουμε  είδη που αναγκαιούν στα σχολεία. Συγκεκριμένα από τα ακόλουθα :

  • Γραφική ύλη (Κόλλες Α4 για φωτοτυπίες και εκτυπώσεις. μολύβια, ‘’στυλό’’, χάρακες, γομολάστιχες κ.λ.π.).
  • Mελάνια για πολυμηχάνημα CANON MG2450 (μαύρο ή έγχρωμο), Τoner για εκτυπωτή HP LASERJET P2015n και toner για φωτοτυπικό μηχάνημα KONICA MINOLTA bizhub 185. Σε έρευνα αγοράς, το συνολικό κόστος είναι : 352 €.
  • Εννέα (9) Πίνακες μαρκαδόρου ένα για κάθε τάξη για το Σχολείο ΧΙΜΑΡΑΣ (το οποίο έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες). Σε έρευνα αγοράς, το κόστος ανέρχεται σε 70€ / τεμάχιο. (σύνολο 630 €).
  • Δύο εξωτερικά DVD players, με δυνατότητα εγγραφής. Σε έρευνα αγοράς, το κόστος ανέρχεται σε 50 € / τεμάχιο.( σύνολο 100 € )
  • Μπάλες και άλλα αθλητικά είδη.

Απευθυνόμαστε σε όλους και παρακαλούμε για την οποιαδήποτε Οικονομική ή άλλη προσφορά σας, από τα παραπάνω είδη και σε θετική περίπτωση, για την ενημέρωσή μας, μέχρι 10 Οκτ.2017 (ΤΕΤΑΡΤΗ).

Υπεύθυνος για συνεννόηση: Ο Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης. Τηλ. :+30 6937409943.

Δεκτές προσφορές με κατώτατο όριο τα 5 €, στα Γραφεία μας, όπου υπάρχει σχετική Κατάσταση Εισφορών ή κατάθεση στον Τραπεζικό. Λογαριασμό ΠΕΙΡΑΙΩΣ :IBAN: GR GR 07017 16120 0066 1213 1621 083. (Δικαιούχος Iωάννης Κουτσαϊμάνης).

Τα είδη που θα αγοραστούν παραδίδονται στα Σχολεία με ‘’Πρωτόκολλο Χρέωσης-Επίδοσης’’ στο οποίο αναφέρονται οι δωρητές.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση.

Για το ΤΣ. Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Με εκτίμηση

Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος

(69371009100)

Σχετικά Άρθρα